ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ο νυν υπέρ πάντων αγώνας το συλλαλητήριο στις Πρέσπες» (audio)

«Ο νυν υπέρ πάντων αγώνας το συλλαλητήριο στις Πρέσπες» (audio)

Ο Μιχάλης Πατσίκας στο Metropolis 95.5 για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, Μιχάλης Πατσίκας και μίλησε για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Είμαστε κουρασμένοι, αλλά και οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αυτό που μας κουράζει είναι η παράνοια κάποιων ανθρώπων που εκλέξαμε και μας οδηγούν στην καταστροφή. Είναι πέρα από κάθε λογική αυτό που κάνουν. Οδηγούν στον διαμελισμό της πατρίδας μας και πανηγυρίζουν. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είπε τίποτα. Δεν του είπε “τι πας να κάνεις”. Ξέρει ότι είναι αντιδημοκρατικό, ότι είναι ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού. Ξέρουμε ότι είναι περιορισμένες οι αρμοδιότητές του, όμως, ένα νεύμα του θα ξεσήκωνε τον λαό. Είναι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας όχι απλά ένας πολίτης. Εδώ ξεσηκώνουμε την Ελλάδα εμείς, οι πουθενάδες, όπως μας έλεγαν κάποιοι. Παίρνει θέση ο Ιβάνοφ των Σκοπίων και λέει “θέλουμε κι άλλα” και δεν παίρνει θέση Παυλόπουλος; Τι κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα; Θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, θα πάνε σπίτια τους και η Μακεδονία θα έχει πουληθεί. Υπάρχει μια τεράστια οργή. Ο κόσμος δεν κρατιέται, είναι πολύ οργισμένος».

 

Για τις κινητοποιήσεις ενάντια στη συμφωνία: «Ανακοινώθηκε διαμαρτυρία – συλλαλητήριο, που θα είναι ο νυν υπέρ πάντων αγώνας, το Σάββατο στις 10 το πρωί στις Πρέσπες. Μάθαμε ότι στον Λαιμό θα γίνει η συνάντηση και θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί. Κινητοποιούνται πολλά σωματεία μαθαίνω, είναι μαζί μας Δήμαρχοι και Μητροπολίτες. Ο Μητροπολίτης Φλώρινας θα χτυπά πένθιμα τις καμπάνες. Είμαστε αναγκασμένοι να ξεσηκώσουμε και την υπόλοιπη Ελλάδα. Από την Παρασκευή ξεκινούμε ανένδοτο αγώνα από την Πλατεία Συντάγματος την ώρα που θα συζητούν στο κοινοβούλιο. Να διατρανώσουμε ότι δεν πρέπει ο πρωθυπουργός να υπογράψει τη συμφωνία. Θα ξεκινήσουμε το πρωί και θα σταματήσουμε όταν φύγουν από την Βουλή. Όταν πουν ότι δεν υπογράφουν. Στη δικτατορία τους θα απαντήσουμε με περισσότερη δημοκρατία και περισσότερο αγώνα».

 

Ακούστε όσα είπε ο Μιχάλης Πατσίκας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

 

X