ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Νίκη απόδειξη απόλυτης ανωτερότητας

Νίκη απόδειξη απόλυτης ανωτερότητας

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το μάγκικο διπλό του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και την εμφανή απόδειξη ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο

 

Διπλό μαγκιάς! Με δέκα παίκτες από το 30΄ και εμφάνιση απόδειξη ότι αυτός ο ΠΑΟΚ παίζει αυτή την περίοδο το καλύτερο ποδόσφαιρο! Τόσο απλά! Η ενδέκατη νίκη στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια μετά την ήττα- σταθμό από τον Ατρόμητο και τις αναταράξεις που απείλησαν να γκρεμίσουν το φετινό οικοδόμημα.

 

Η νίκη στο Αγρίνιο αποτελεί επιβεβαίωση της δυναμικής που αναπτύσσει η ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος. Αν γονατίσει την Λάρισα εκτός έδρας, την επόμενη Τετάρτη, τότε σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας για να συναντήσει εκεί Ξάνθη και Πανιώνιο, πίσω από τον Ολυμπιακό… Με τρεις βαθμούς μείον, βαριά κληρονομιά από την περσινή περίοδο. Ας μην το ξεχνάμε.

 

Η κατάκτηση των τριών βαθμών με δέκα παίκτες αποτελεί την απόλυτη ένδειξη της νοοτροπίας, της ψυχής αλλά και της φυσικής κατάστασης που έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ανεξάρτητα από τα τελευταίας λέξης μηχανήματα και τις μεθόδους αποκατάστασης- με συνέπεια να έχουν μειωθεί εντυπωσιακά οι θλάσεις- φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα παίκτες αλλά έδινε την εντύπωση ότι έχει στο τερέν… δεκατρείς παίκτες! Αν ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού θα το επιβεβαιώσουν.

 

Στο τραπέζι μετά τη νίκη και την αναρρίχηση στη βαθμολογία μπαίνει η αποβολή του Αθανασιάδη. Είναι η πρώτη με απ ευθείας κόκκινη κάρτα στην καριέρα του. Γιατί όμως ένας παίκτης της δικής του εμπειρίας αλλά και του χαρακτήρα χτυπάει αψυχολόγητα τον αντίπαλο και βλέπει την κόκκινη κάρτα; Προφανώς και βιώνει την χειρότερη περίοδο της καριέρας του καθώς μετά από 14 παιχνίδια φέτος παραμένει με μηδέν γκολ! Όταν ένας εκτελεστής του επιπέδου του χάνει το όπλο του, τότε χάνει και το έδαφος (μακάρι προσωρινά) κάτω από τα πόδια του. Η άφιξη του Πρίγιοβιτς που δείχνει να του παίρνει τη θέση, μάλλον ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

 

X