ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Νέος ρόλος που του… πάει

Νέος ρόλος που του… πάει

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Εντουάρντο Μπρίτο σε άλλη θέση

 

Χρειάζεται ή όχι κι άλλον σέντερ φορ ο Απόλλων; Ερώτημα για αρκετή συζήτηση μεταξύ των φίλων της ομάδας. Δε χρειάζεται απάντηση, διότι έχει φορ. Οι αποφάσεις του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ποτέ δεν είναι τυχαίες. Για αυτό και δίπλα στον υψηλόσωμο και πιο «βαρύ» φορ Λεωνίδα Κυβελίδη, «κολλάει» έναν πιο ευέλικτο και ταχύ. Είτε αυτός λέγεται Ντούνγκα, είτε λέγεται… Μπρίτο. Ναι, ο Βραζιλιάνος παύει να είναι εξτρέμ και όπως φάνηκε και από το φιλικό με τον Αιγινιακό, παίρνει έναν νέο ρόλο, αυτόν του φορ. Στο παιχνίδι με τους Πιερείς, έπαιξε πολύ κοντά στην εστία, πολλές φορές με πλάτη και κατ’ εντολή του Καλαϊτζίδη προσπάθησε να συνδυαστεί με μία πάσα με τους συμπαίκτες του. Δηλαδή, δεν έκανε αυτό που είχε συνηθίσει για πολλά χρόνια ως εξτρέμ, είτε να παίρνει δηλαδή την μπάλα από τα πλάγια ή να φεύγει με overlap με τον ίδιο τρόπο.

 

Ο «Εντου» φάνηκε να συνηθίζει σε αυτό τον ρόλο, πέτυχε μάλιστα και δύο γκολ. «Θέλω ακόμη χρόνο για να φτάσω εκεί που θέλει ο προπονητής μου. Είμαι περίπου στο 70%», είπε στο Metrosport.gr. Είναι βέβαιο ότι λόγω εκτελεστικής δεινότητας ο Μπρίτο εφόσον συνηθίσει στο νέο του ρόλο θα πετύχει πολλά γκολ, διότι διαθέτει και την ικανότητα και το ένστικτο του σκόρερ.

 

O νεωτερισμός Καλαϊτζίδη σε συνδυασμό με τον γνωστό τρόπο ανάπτυξης και το κυριαρχικό παιχνίδι ίσως θέλει λίγο χρόνο για να αποδώσει, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, διότι θα δώσει στην ομάδα ένα ισχυρότατο όπλο «διάσπασης» της αντίπαλης άμυνας. Το νούμερο ένα πρόβλημα δηλαδή των ομάδων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Σίγουρα εκεί που φάνηκε πως χρειάζεται πολλή δουλειά η ομάδα είναι στην αμυντική της λειτουργία. Δεν έλειψαν και πάλι τα προβλήματα, τα λάθη, οι αδράνειες. Οσο για φιλικό; Ο νέος αντίπαλος θα είναι ομάδα από τη Football League.

 

X