ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η νέα Τούμπα, τα μεγάλα έργα, η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Η νέα Τούμπα, τα μεγάλα έργα, η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το θέμα της νέας Τούμπας και τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα

Μιλώντας χθες στο Metropolis με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, συνειδητοποίησα ότι το θέμα της νέας Τούμπας μπορεί να μην βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς δεν υπάρχουν εξελίξεις.

 

Αντιθέτως, δουλεύουν οι επιτροπές που συστήθηκαν στο δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δουλεύουν αυτοί που από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν την αρμοδιότητα, υπάρχουν επαφές, συναντήσεις, αντιμετωπίζονται και λύνονται προβλήματα.

 

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε μια αισιοδοξία η οποία δεν είναι τυχαία. Στηρίζεται σε συγκεκριμένα πράγματα. Στη βούληση, κυρίως, όλων των εμπλεκόμενων. Στην διάθεσή τους να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να υπάρξουν συναινέσεις, να οδηγηθεί το project στο τελικό στάδιο.

 

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Θεσσαλονίκη, εφόσον προχωρήσει και ολοκληρωθεί. Εργο το οποίο μπορεί κανείς να το κατατάξει στην ίδια κατηγορία με το μετρό και την ανάπλαση της ΔΕΘ.

 

Οποιος το προσεγγίζει απλά και μόνο ως ένα αθλητικό έργο, δεν το βλέπει σε όλη του την διάσταση. Διότι η σωστή προσέγγιση είναι ότι εκτός από μία σύγχρονη, την πιο σύγχρονη, ίσως, αθλητική εγκατάσταση στην Ελλάδα, θα αναβαθμιστεί μια ολόκληρη περιοχή, η Τούμπα.

 

Κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να το βγάζουμε από την εξίσωση. Ολοι μας, όχι μόνο οι κάτοικοι της Τούμπας. Διότι θα υπάρξει μια ανάπλαση της περιοχής η οποία θα εκτοξεύσει τις δυνατότητες ανάπτυξής της, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της πόλης.

 

Καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ειδικά σε ό,τι αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις δημοτικές εκλογές, καλό θα είναι στην συζήτηση που γίνεται να συμπεριλάβουμε και τα μεγάλα έργα για την Θεσσαλονίκη.

 

Μας αφορούν όλους. Αφορούν τις δυνατότητες της πόλης μας. Εχει μεγάλο δίκιο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας όταν λέει πως είναι πολύ σημαντικό να συζητάμε για την καθαριότητα, για το πράσινο, για τις συγκοινωνίες, για τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να μιλάμε και για όλα εκείνα που θα δώσουν την δυνατότητα στην πόλη να αναπτυχθεί, να γίνει εξωστρεφής, να υπάρξουν μεγαλύτερες δυνατότητες για δουλειές, για θέσεις εργασίας.

 

Βέβαια, τα μεγάλα έργα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Κι αυτό το καταλαβαίνει, νομίζω, ο καθένας, πλέον. Ειδικά με το γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπου και ο επενδυτής (Σαββίδης) που θα το χρηματοδοτήσει υπάρχει, και η Πολιτεία διευκολύνει την προσπάθεια, αλλά χρειάζεται κι άλλος χρόνος.

 

Το λέω για τους αιθεροβάμονες, οι οποίοι πίστευαν ότι από τον Αύγουστο του 2018 ακόμη ο ΠΑΟΚ θα είχε μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο και οι φαγάνες θα είχαν μπει, από τότε, στην Τούμπα…

 

*Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport (14/3)

X