ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Νέα γήπεδα, χρηματοδοτικά εργαλεία και νομοθεσία

Νέα γήπεδα, χρηματοδοτικά εργαλεία και νομοθεσία

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει το πως οι ομάδες μπορούν να προχωρήσουν στη δημιουργία νέων γηπέδων με την υπάρχουσα νομοθεσία

Η κατασκευή ενός νέου γηπέδου, σύγχρονου, λειτουργικού, με δυνατότητα πολλών χώρων οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά, είναι ζητούμενο για κάθε ποδοσφαιρική ομάδα την οποία ακολουθεί και υποστηρίζει πολύς κόσμος.

 

Είναι δεδομένο ότι κάθε ομάδα που αποκτά ένα καινούργιο γήπεδο, αλλάζει επίπεδο. Μπορεί ευκολότερα να απευθυνθεί σε περισσότερο κόσμο, κερδίζει ευκολότερα τον σεβασμό των οπαδών στους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν, μειώνονται τα επεισόδια, βγάζει καλύτερη εικόνα μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων, μπορεί να προσδοκά ότι θα αναπτυχθεί και θα αυξήσει τα έσοδά της.

 

Ο ΠΑΟΚ είναι σταθερά προσανατολισμένος σε όλα τα παραπάνω τα τελευταία χρόνια. Προχωράει με σταθερά βήματα, αντιμετωπίζει προβλήματα, σχεδιάζει, θέλει να έχει έτοιμες τις εναλλακτικές του λύσεις, δεν θέλει να υπάρχει καμία εκκρεμότητα όταν θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις ο Ιβάν Σαββίδης.

 

Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, η συγκυρία είναι εξαιρετική. Διότι, εκτός από οτιδήποτε άλλο, δεν είναι υποχρεωμένος να ψάξει και αυτούς που θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή ενός νέου γηπέδου. Αυτό θα το αναλάβει ο Ιβάν Σαββίδης, αφού έχει αναλάβει την δέσμευση.

 

Η δυνατότητα απόκτησης νέου γηπέδου θα απασχολήσει κάποια στιγμή και τον Αρη. Η… ιδέα που ρίχνει η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και την συνέχεια που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, δεν είναι άσχημη.

 

Για τους γνωρίζοντες, υπάρχει ένα πλαίσιο τα τελευταία χρόνια, από τις μέρες της προηγούμενης κυβέρνησης ακόμη, το οποίο μπορεί να διευκολύνει τέτοια projects. Υπάρχουν χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται, προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μειωθεί το κόστος, δυνατότητες για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσει στο τελικό στάδιο η προσπάθεια για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου.

 

Όμως, όπως και στο χθεσινό μου σχόλια σημείωνα, χρειάζεται να συντρέξουν πολλές προϋποθέσεις, να γίνει δουλειά ετών μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για ένα τέτοιο έργο, να αναπτυχθεί από την ομάδα που θα το τολμήσει μια δυναμική που να εγγυάται ότι για πολλά χρόνια θα μπορεί να διατηρείται σε ένα επίπεδο που θα της επιτρέπει να συντηρεί και να αξιοποιεί ένα καινούργιο γήπεδο.

 

Διότι είναι και το παράδειγμα του γηπέδου της ΑΕΛ, για το οποίο άλλα σχέδια υπήρχαν όταν κατασκευάστηκε και αλλιώς είναι τα πράγματα σήμερα, ενώ υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και με την αποπληρωμή χρεών που δημιουργήθηκαν ώστε να φτιαχτεί…  

X