ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Να ξεσκιστεί η ΕΡΤ για να τα βγάλει τα λεφτά που δίνει στο ποδόσφαιρο

Να ξεσκιστεί η ΕΡΤ για να τα βγάλει τα λεφτά που δίνει στο ποδόσφαιρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ΕΡΤ, είναι βέβαιο ότι ασκεί προεκλογική πολιτική στην απέλπιδα προσπάθειά του να αποφύγει την επερχόμενη συντριβή.

Δεν περίμενα μια ακόμη αφορμή για να νιώσω ότι σ’ αυτή τη χώρα περισσεύουν η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός, ωστόσο το θέμα της απόκτησης δικαιωμάτων από την ΕΡΤ για την κάλυψη των εντός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του ΟΦΗ και του Πρωταθλήματος της Super League 2 φανερώνει απροκάλυπτα ότι οι όλοι, μα όλοι, λειτουργούν με σκοπιμότητα που εξυπηρετεί κάθε είδους συμφέροντα και όχι το αυτονόητο, ακόμη και όταν το αυτονόητο είναι εκείνο που επιχειρούν…

 

Είναι, για εμένα, αυτονόητο το κοινωνικό αγαθό που λέγεται ποδόσφαιρο να προσφέρεται από τη δημόσια τηλεόραση. Αυτό αποτελεί μέρος της αποστολής της, σύμφωνα με το ίδιο το σύνταγμα και το καταστατικό της.

 

Παρ’ όλα αυτά, γίνεται τεράστιος θόρυβος για τις πρόσφατες συμφωνίες και όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, που μένει σαν την καλαμιά στον κάμπο στο συνδρομητικό κανάλι και εισπράττει λιγότερα από όσα εξασφάλισαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά και από τη… Νέα Δημοκρατία.

 

Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος γιατί, λένε, η δημόσια τηλεόραση σκορπά δημόσιο χρόνο για ένα πρότζεκτ το οποίο δεν πρόκειται να βγάλει τα λεφτά του. Φωνάζει ο Ολυμπιακός για σκάνδαλο, ενώ παλιότερα βολευόταν μια χαρά ο ίδιος, φωνάζει και η Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αρεστός στους οπαδούς των ομάδων που «αγκαλιάζει» η ΕΡΤ και να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία αν θελήσει, εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, να ακυρώσει τις συμφωνίες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ΕΡΤ, είναι βέβαιο ότι ασκεί προεκλογική πολιτική στην απέλπιδα προσπάθειά του να αποφύγει την επερχόμενη συντριβή. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκει, όπως το φαντάζεται, μια ακόμη αφορμή για να πλήξει επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει κανένα πρόβλημα να ταυτιστεί με τις θέσεις του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη.

 

Ο Ολυμπιακός φωνάζει για να παραστήσει τον αδικημένο, αδιαφορώντας αν υποχρεώνει ακόμη και τις πέτρες να γελάσουν, οι τρεις ομάδες που έκαναν τη συμφωνία με την ΕΡΤ δεν τοποθετούνται δημοσίως διότι προτιμούν σιωπηλά να κάνουν τη δουλίτσα τους και ΚΑΝΕΙΣ, διάολε, δεν απαντά με ένα εύλογο επιχείρημα στους φωνασκούντες.

 

Ούτε καν από τον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε κανείς να πει το πολύ απλό: «Κύριοι, καλά κάνει η ΕΡΤ και αναλαμβάνει το ποδόσφαιρο, απλώς πρέπει οι επικεφαλής να ανοίξουν τα στραβά τους για να δημιουργήσουν ένα ικανό εμπορικό τμήμα και να συγκεντρώσουν έσοδα από χορηγούς που θα υπερκαλύψουν τη δαπάνη για το ποδόσφαιρο και θα αποφέρουν κέρδη. Να κάνουν, δηλαδή, αυτό που θα έκανε κάθε ιδιωτικό κανάλι που θα αποφάσιζε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο»

 

Ετσι είναι. Τι πάει να πει «η ΕΡΤ πετάει λεφτά που δεν πρόκειται να βγάλει»; Να τα βγάλει και να τα παραβγάλει. Αλλά για να τα βγάλει, κάποιοι πρέπει να κυνηγήσουν διαφήμιση. Να λειτουργήσουν ως στελέχη μιας ιδιωτικής επιχείρησης που πάντα αποσκοπεί στο κέρδος. Και, αν δεν κάνω λάθος, ανώνυμη εταιρία είναι και η ΕΡΤ. Μια ανώνυμη εταιρία, όμως, που ποτέ δεν «σφίχτηκε» να γίνει κερδοφόρα επειδή… αράζει στην κρατική χρηματοδότηση και το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών που την πληρώνουν…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X