ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Να «βλέπεις» όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο, είναι το σωστό

Να «βλέπεις» όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο, είναι το σωστό

Το να ξοδεύεις λεφτά για να αγοράζεις παίκτες όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, είναι το σωστό. Λάθος είναι το αντίθετο.

Πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ ξένισαν τα ποσά. Τα θεωρούν υπερβολικά για έναν 19χρονο, για τον οποίο ιδέα δεν είχαν. Και πώς να είχαν, με τη σύντομη θητεία του στην Κορίνθιανς και την Αχμάτ Γκρόζνι; Ούτε βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο είναι εύκολο να παρακολουθεί κανείς, ούτε ρώσικο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θεωρήσουμε υπερβολική την επένδυση. Μπορεί να τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία στον ΠΑΟΚ και κάποια στιγμή να έρθουν πολλά περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύτηκαν.

 

Ούτε από τα ποσά θα κρίνω τη μεταγραφή, θετικά ή αρνητικά, ούτε και από την ηλικία του Βραζιλιάνου. 19 χρονών, ο καλός παίκτης, στις σοβαρές ομάδες και τα σοβαρά Πρωταθλήματα, παίζει βασικός. Παίζει και γίνεται συνεχώς καλύτερος και πιο έμπειρος.

 

Στην Ελλάδα, ακόμη και παίκτες 24 ή 25 χρόνων, τους θεωρούμε ακόμη ταλέντα και δύσκολα τους εμπιστεύονται οι προπονητές θέση στην ενδεκάδα. Αστεία πράγματα. Ο Κούδας, σε ηλικία 17,5 ετών, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, γιατί πρέπει να θεωρούμε τον Ζαμπά και κάθε Ζαμπά, αν είναι όντως αξιόλογος, απλώς ελπίδα για το μέλλον;

 

Αλλωστε, δεν πιστεύω ότι αποφάσισε ξαφνικά ο Σαββίδης να σκορπίσει καμιά 15αριά εκατομμύρια για έναν νεαρό παίκτη, προσβλέποντας μόνο στο μέλλον, όταν υπάρχουν τρεις άμεσοι στόχοι, που είναι η κατάκτηση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου στην Ελλάδα και η πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να έχει πάρει διαβεβαιώσεις και πρέπει να έχει πειστεί ότι ο πιτσιρικάς ο Βραζιλιάνος μπορεί να προσφέρει από την πρώτη στιγμή. Και μακάρι για τον ΠΑΟΚ να αποδειχθεί εύστοχη η επιλογή αυτή.

 

Από την άλλη πλευρά, αν ο προπονητής, που έχει την κύρια ευθύνη για τη συγκρότηση του ρόστερ, είναι ικανοποιημένος από την ομάδα που θα έχει στη διάθεσή του, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι σε καλό δρόμο. Αν ο Λουτσέσκου εγκρίνει την απόκτηση του Ζαμπά, κάτι θα ξέρει περισσότερο, κάποιες πληροφορίες θα έχει συλλέξει και σίγουρα θα έχει πάρει το «Ο.Κ.» και του πατέρα του, του Μιρτσέα.

 

Στο κάτω-κάτω, το να ξοδεύεις λεφτά για να αγοράζεις παίκτες όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, είναι το σωστό. Λάθος είναι το αντίθετο. Να ετοιμάζεσαι να σκορπίσεις ένα κάρο χρήματα για να πάρεις τον Σρνα στα 36 του προς τα 37, για να είναι ο αναπληρωματικός του Μάτος. Αυτό θα ήταν βλακώδες. Κι όπως είδατε, σ’ εκείνη την περίπτωση, ο Ρουμάνος τεχνικός είπε «όχι» και χάλασε μια δουλειά από την οποία υποψιάζομαι ότι πολλοί θα… βολευόντουσαν.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X