ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Να παρέμβει, σήμερα κιόλας, η   αθλητική εισαγγελέας, κ.Λιάσου

Να παρέμβει, σήμερα κιόλας, η   αθλητική εισαγγελέας, κ.Λιάσου

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την καταγγελία του προέδρου της ΕΠΣΟ για στημένο αγώνα Κυπέλλου με την αποβολή παίκτη έπειτα από παρότρυνση

Εμεινα άφωνος χθες, ακούγοντας τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ να μου λέει ότι του κατήγγειλαν πως σε αγώνα κυπέλλου, που παιζόταν live στο στοίχημα, ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε με παρότρυνση κάποιων από την κερκίδα.

 

Στην ΕΠΣΜ έχει σημάνει και πάλι συναγερμός. Όπως είχε συμβεί και πριν από 3,5 χρόνια, όταν και πάλι στοιχηματική εταιρεία είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει -στο κουπόνι της τότε- αγώνες της Ενωσης.

 

Αυτή την φορά, η εταιρεία που έβαλε προχθές έξι αγώνες κυπέλλου της ΕΠΣΜ στο κουπόνι της, προχώρησε ακόμη περισσότερο. Για να μην δώσει χρόνο αντίδρασης στην ΕΠΣΜ, έβαλε τα παιχνίδι στο live.

 

Κι όχι μόνο αυτό, βέβαια. Φρόντισε, καθώς φαίνεται, να κάνει και την κατάλληλη προεργασία, ώστε σε κάποια από αυτά, η εξέλιξη να είναι τέτοια που να αποφέρει συγκεκριμένα κέρδη.

 

Αυτό, νομίζω, ότι είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται όποιος άκουσε τον κ. Δημητριάδη να μεταφέρει την καταγγελία που του έκανε προπονητής ομάδας στο επίμαχο παιχνίδι, όπου αποβλήθηκε ποδοσφαιριστής επειδή έτσι του ζήτησαν να κάνει κάποιοι από την κερκίδα.

 

Ο κίνδυνος να μεταφερθεί η διαφθορά που υπάρχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στο ερασιτεχνικό, είναι πολύ μεγάλος. Πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες, υπάρχουν παντού.

 

Η προσπάθεια κάποιων –παράνομων, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλά τον χώρο- στοιχηματικών εταιρειών να διεισδύσουν, είναι δεδομένη και διαρκής.

 

Το καλό είναι ότι οι πρόεδροι των ΕΠΣ ανά την Ελλάδα, διότι υπάρχουν και σε άλλες Ενώσεις παρόμοιες απόπειρες, αντιστέκονται. Αντιδρούν, συνεργάζονται με την ομοσπονδία και τους μηχανισμούς του κράτους, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην αφήσουν να εξαπλωθεί το φαινόμενο.

 

Κι αυτό γιατί αντιλαμβάνονται ότι θα… χαθεί η μπάλα αν δοθεί η δυνατότητα στοιχηματισμού σε αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Καταλαβαίνουν ότι η αποβολή καθ’ υπόδειξη από την κερκίδα που είχαμε προχθές, ενδεχομένως, να είναι πταίσμα μπροστά στα πολύ χειρότερα που μπορεί να συμβούν.

 

Βέβαια, για να διασφαλιστεί πλήρως ότι δεν θα καταφέρει οποιαδήποτε εταιρεία αποπειραθεί στο μέλλον να κάνει στοιχηματικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κινητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, οι υπηρεσίες που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα.

 

Και, φυσικά, σήμερα κιόλας, για την καταγγελία που έκανε χθες στο Μετρόπολις ο κ. Δημητριάδης, να υπάρξει παρέμβαση της αθλητικής εισαγγελέως, Ευαγγελίας Λιάσου.

X