ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Να παρέμβει επιτέλους ο Αρειος Πάγος

Να παρέμβει επιτέλους ο Αρειος Πάγος

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης αρθρογραφεί για την υπόθεση που προέκυψε και αφορά τον ΟΦΗ

 

Η υπόθεση που ανέκυψε με τον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού 6-0, μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με ένα θέμα που έχει προκαλέσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη, αλλά και τη Δικαιοσύνη.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία ερευνήτρια – πρωτοδίκης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ εισηγείται τον υποβιβασμό ομάδων για δωροδοκία, δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος. Η κ. Στέλλα Δραγατσίκη προηγήθηκε της συναδέλφου της κ. Νίκης Ρεβύθη, η οποία εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και του Αιγινιακού.

 

Η κ. Δραγατσίκη πέρσι είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό της Ξάνθης, των Χανίων και του Πανελευσινιακού. Κατά την εκτίμησή της υπήρχαν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις για συμμετοχή τους σε στημένα παιχνίδια με σκοπό τη στοιχηματική απάτη.

 

Η εισήγηση της πρωτοδίκου δεν έγινε δεκτή από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το επόμενο βήμα: Η κ. Δραγατσίκη έπαψε να υφίσταται ως μέλος της Επιτροπής! Τον Αύγουστο του 2018 δεν εξελέγη από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία είχε τον τελευταίο λόγο για τη λίστα των αθλητικών δικαστών και των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων.

 

Πώς να την επανεκλέξουν οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες; Να σκάψουν μόνοι τους το λάκκο τους; Σου λέει, αν την επιλέξουμε και πάλι, πέρσι πρότεινε να πέσουν τρεις ομάδες, φέτος μπορεί να προτείνει να πέσουν έξι. Για τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες , η κ. Δραγατσίκη είναι εντελώς ακατάλληλη. Ανεξάρτητα αν θεωρείται εξαιρετική δικαστής.

 

Ακριβώς αυτή είναι η  παθογένεια του εκτρωματικού νόμου Κοντονή. Επιτρέπει στους παράγοντες του ποδοσφαίρου να ψηφίζουν για το ποιοι θα είναι αθλητικοί δικαστές! Δηλαδή οι αυριανοί κατηγορούμενοι διαλέγουν τους μελλοντικούς κατηγόρους τους.

 

Είναι να απορεί κανείς πως ανέχεται αυτήν την κατάσταση ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας, ο οποίος διαπνέεται από το αίσθημα της δικαιοσύνης και θεωρείται ιδιαιτέρως συγκροτημένος και μεθοδικός.  

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/2)

 

X