ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Να ισχύσει από την επόμενη περίοδο η κάρτα υγείας» (audio)

«Να ισχύσει από την επόμενη περίοδο η κάρτα υγείας» (audio)

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας μίλησε στο Metropolis 95.5 για το μέτρο της κάρτας υγείας αθλητή, το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση σε σωματεία και ΕΠΟ.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου και αναφέρθηκε στο πολύκροτο ζήτημα της κάρτας υγείας αθλητή, η εφαρμογή της οποίας, όπως όλα δείχνουν, παίρνει παράταση.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Εδώ και αρκετό καιρό μας βασανίζει το θέμα. Έχουν γίνει κρούσεις σε νοσοκομεία από τα σωματεία και η αναμονή για ραντεβού φτάνει ως και 3-4 μήνες. Μιλώντας με τη γραμματεία του υπουργού, τους τόνισα ότι θα ήταν σκόπιμο να το δουν για τον επόμενο ΚΑΠ. Να μπει στην επόμενη περίοδο η ρύθμιση ώστε να οργανωθούν οι ομάδες και αντί κατάστασης υγείας οι αθλητές να βγάλουν κάρτα υγείας. Το παράδοξο είναι ότι η πρόβλεψη για να λειτουργήσουν τα σεμινάρια στον ΕΚΑΕ ήταν τέλος Οκτωβρίου κι αυτοί ζητούν την κάρτα στις 8 του μηνός. Λένε κάπου ότι τα έξοδα δεν θα βαραίνουν σωματεία και αθλητές. Κι όταν ρώτησα αν εννοούν τα τρία λεπτά που κάνει μια Α4, πάνω στην οποία θα αποτυπωθούν οι κάρτες μου είπαν όχι, ενώ εννοούν αυτό. Οι γιατροί θα πληρώνονται. Ο ιδιώτης γιατρός γιατί να πάει στην Αθήνα να παρακολουθήσει το σεμινάριο, να πληρώσει 50 ευρώ παράβολο ώστε να πάρει την πιστοποίηση ότι θα μπορεί να παρέχει την κάρτα υγείας; Όλα στην Ελλάδα γίνονται με μια προχειρότητα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να κινητοποιηθούν τα σωματεία. Εμείς ως ΕΠΟ ενημερώσαμε ήδη τις Ενώσεις. Η ΕΠΣ Πέλλας έχει έτοιμα όλα τα έντυπα να τα δώσει στα σωματεία για να μπορούν να αποταθούν στα νοσοκομεία, να πάρουν σειρά για να μη φορτώσουμε κι άλλο βάρος στους ήδη ταλαιπωρημένους παράγοντες».

 

Ακούστε όσα είπε ο Αστέριος Αντωνίου στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

 

X