ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Να οικονομήσουμε σήμερα ας πεθάνουμε αύριο

Να οικονομήσουμε σήμερα ας πεθάνουμε αύριο

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τα όσα συνέβησαν στο Δ.Σ της Super League με αφορμή την ψηφοφορία για τον Παναθηναϊκό

Τέτοια ωμή παραδοχή δεν έχει προηγούμενο. Πρώτα από τον Αλέξη Κούγια και αμέσως μετά από τον πρόεδρο του Πανιωνίου Χρήστο Δάρα.

 

Και οι δύο, μιλώντας χθες το μεσημέρι στην εκπομπή, συμφώνησαν σε ένα πράγμα: έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον κανονισμό και ψήφισαν υπέρ της σωτηρίας του Παναθηναϊκού καθαρά για συναισθηματικούς αλλά κυρίως για λόγους (οικονομικού) συμφέροντος.

 

Όλα αυτά κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ λίγκα, όπου τέθηκε προς ψήφιση το αίτημα του Παναθηναϊκού, να δοθεί τριετής περίοδος χάριτος σε ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν σήμερα να εξασφαλίσουν αδειοδότηση. Εκεί τόσο η Λάρισα του Κούγια, όσο και ο Πανιώνιος του Δάρα στήριξαν τον Παναθηναϊκό, αν και πέρσι για τον ίδιο λόγο είχαν προσυπογράψει τον υποβιβασμό του Ηρακλή.

 

Ο συνεταιρισμός της Super League είναι μια ένωση νομικών προσώπων, εταιρίες, που μοναδικό γνώμονα έχουν το συμφέρον τους και το προϊόν που διαχειρίζονται είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι προτίμησα να υποστηρίξω τον Παναθηναϊκό γιατί θα πάρω περισσότερα και γιατί τον προτιμώ να είναι στη Super League από τον Απόλλωνα Λάρισας η οποιαδήποτε άλλη ομάδα» ήταν τα λόγια του Αλέξη Κούγια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πάνω από τους κανονισμούς και την νομιμότητα μπαίνει το συμφέρον πόσα θα βάλουμε στην τσέπη. Και το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει να γ... που έλεγε και ο Σπάθας.

 

Δηλαδή δεν με νοιάζει αν σκοτώνω το ποδόσφαιρο, το θυσιάζω στο βωμό του πόσα περισσότερα θα εισπράξω από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Άσχετα αν αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταρράκωση των υπολειμμάτων αξιοπρέπειας του Πρωταθλήματος.

 

Το εκπληκτικό είναι ότι ακόμα και σήμερα που το ποδόσφαιρο είναι βαθιά στην εντατική- ετοιμοθάνατο από τα συνεχή χτυπήματα- οι παράγοντες του σιγοσφυρίζουν αδιάφορα και επιμένουν να πυροβολούν τα πόδια τους. Γιατί μπορεί να τα πάρουν σήμερα, αλλά αύριο θα χρεοκοπήσουν. Όπως και το άθλημα. Είναι κάτι που προφανώς σήμερα δεν τους απασχολεί. Για αύριο έχει ο Θεός.

 

X