ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Να αποδεχθούν ότι είναι «μ…» και να παίξουν

Να αποδεχθούν ότι είναι «μ…» και να παίξουν

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις κινήσεις του Σταύρου Κοντονή, η σημερινή του ανακοίνωση εκφράζει μάλλον τον κάθε μέσο Έλληνα φίλαθλο

Σύμφωνοι, τα κλειστά γήπεδα και το λουκέτο στο ποδόσφαιρο δεν είναι η λύση. Ας υποθέσουμε ότι ο Σταύρος Κοντονής έχει άδικο. Δεν μπορούμε να πούμε βέβαια ότι οι προηγούμενες απόπειρες του δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Το γεγονός και μόνο πως η FIFA ήρθε στην Ελλάδα και αποδέχθηκε με κάθε επισημότητα ότι και πρόβλημα υπάρχει και ότι η ΕΠΟ λειτούργησε μάλλον παράνομα σε κάποιες διατάξεις, σχετικά με τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το λες και πρόοδο. Φθάνουμε όμως στο σήμερα. Μερικούς μήνες αργότερα δηλαδή.

 

Τόσα χρόνια, ακόμη και εμείς, λέγαμε συχνά πως οι ομάδες κοιμούνται το καλοκαίρι. Πιστεύουν πως όλα θα είναι καλύτερα, δεν έκαναν το παραμικρό, δεν ασχολούνταν με τίποτα και κακώς μετά διαμαρτυρόταν για τους διαιτητές, την ΕΠΟ, την λειτουργία του ποδοσφαίρου κ.τ.λ. Τώρα, τρεις τουλάχιστον ομάδες και μάλιστα μεγάλες, θέτουν θέμα. Ανοιχτά κιόλας. Έχουν τους λόγους τους; Προφανώς. Θέτουν όμως. Μαζί τους συντάσσεται απ΄΄ότι καταλαβαίνουμε και ο Παναιτωλικός. Ίσως σιωπηρά και κάποιες άλλες. Υπάρχουν και άλλες που λένε τα αντίθετα. Δικαίωμα τους προφανώς. Κάθε ΠΑΕ έχει τις θέσεις της και τις απόψεις.

 

Αυτό που δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω, είναι γιατί υπάρχει τέτοια κάψα από ορισμένες ομάδες να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τι στην ευχή καλύτερο βλέπουν φέτος και έχουν τη διάθεση να παίξουν και πάλι τον ρόλο της μαριονέτας, σε ένα πρωτάθλημα που προφανώς είναι «σημαδεμένο». Ανάθεμα με αν υπάρχουν άνθρωποι στο φίλαθλο κοινό, που να εκτιμούν ότι έχει αλλάξει έστω και κάτι.

 

Ούτε για τα μάτια του κόσμου έστω, η ΕΠΟ, μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει τουλάχιστον κάποια πρόσωπα διαιτητών. Είναι παράξενο να συμφωνούμε όλοι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βουτηγμένο στη διαφθορά, πως τα ίδια πρόσωπα που έκλεισαν τη φετινή σεζόν, συνεχίζουν να βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους, είτε μιλάμε για παράγοντες της ομοσπονδίας, είτε για διαιτητές, να συμφωνούμε επίσης ότι μάλλον έρχονται και χειρότερες μέρες, να απαξιώνουν όλο και περισσότεροι φίλαθλοι το προϊόν, αλλά κατά τα άλλα… το πρωτάθλημα να πρέπει να αρχίσει.

 

Γιατί; Προφανώς γιατί κάποιες ομάδες «καίγονται» να εισπράξουν τις πρώτες τηλεοπτικές δόσεις. Άλλη εξήγηση και ερμηνεία, προφανώς δεν υπάρχει. Εκτός αν γίνουμε ρομαντικοί και πιστεύουμε πως… ενδιαφέρονται για το καλό του ποδοσφαίρου και για τον κόσμο τους που έχει αγοράσει διαρκείας. Αν ενδιαφερόταν πραγματικά, θα το είχαν δείξει διαφορετικά νομίζω τα προηγούμενα χρόνια.

 

Ειλικρινά συμπάσχω με τους παίκτες ή τους προπονητές που κάνουν τον προγραμματισμό τους και βλέπω να σμπαραλιάζεται. Έστω και αν ορισμένοι έτριβαν τα χέρια τους επειδή οι ομάδες τους ήταν παντελώς ανέτοιμες. Όμως από την άλλη, το να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, με τις ίδιες συνθήκες και τους ίδιους ανθρώπους που μέσα μας έχουμε όλοι απορρίψει, θα ήταν σαν να συμφωνούσαν όλες οι ομάδες συνειδητά πως είναι «μ…» και να μπούνε στη διαδικασία. Και μετά… ότι ήθελε προκύψει.

 

Υ.Γ. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις κινήσεις του Σταύρου Κοντονή ή με τις απόψεις του, είναι γεγονός ότι η σημερινή του ανακοίνωση, εκφράζει μάλλον τον κάθε μέσο έλληνα φίλαθλο, που δεν σκέφτεται και πολύ διαφορετικά πράγματα σε ότι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

X