ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μπρίτο: «Ετσι άλλαξε η κατάσταση»

Μπρίτο: «Ετσι άλλαξε η κατάσταση»

Ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα Πόντου εστιάζει στους λόγους της βαθμολογικής αντεπίθεσης

Τρεις συνεχόμενες νίκες μετρά ο Απόλλων Πόντου μετά το διπλό στην Καρδίτσα και αν προσθέσει κανείς και τα δύο ματς στα χαρτιά, τότε κατανοεί πώς οι «κοκκινόμαυροι» εκτοξεύτηκαν στη βαθμολογία.

 

«Κάνουμε αυτά που μας έλειπαν στον πρώτο γύρο», σχολίασε σχετικά μέσω της «Μ» ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Εντουάρντο Μπρίτο.

 

«Μπαίνουμε πιο δυνατά, είμαστε περισσότερο αποφασισμένοι, όπως έγινε στην Καρδίτσα. Συν τοις άλλοις, δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ. Η αλήθεια είναι ότι δεν δίνουμε το δικαίωμα στον αντίπαλο, μειώσαμε τον κίνδυνο κοντά στην περιοχή μας, έχουμε περιορίσει τα λάθη, σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, που τα πληρώναμε ακριβά.

 

Είναι όλα μαζί, ένας συνδυασμός γεγονότων. Θέλει και λίγο τύχη. Κρατάμε την μπάλα στα πόδια μας, ενώ βγαίνουν στο γήπεδο, αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Βγαίνουν οι συνεργασίες και έχουμε σωστές θέσεις στον αγωνιστικό χώρο», ήταν τα λόγια του Μπρίτο για την αγωνιστική ανάταση και τη βαθμολογική αναρρίχηση.

 

 

«Ούτε που τα κοιτάω»

 

 

Ο Βραζιλιάνος βρίσκει δίχτυα και δίνει βαθμούς στην ομάδα του, έχοντας πλέον έξι γκολ, ενώ μοιράζει και ασίστ, φτάνοντας ήδη τις τέσσερις. «Ούτε, που τα κοιτάω», ήταν η πρώτη του αντίδραση. «Βοηθούν όλοι. Δεν μπορεί μόνο ένας παίκτης. Είναι και θέμα ψυχολογίας», τονίζει ο 35χρονος πολυθεσίτης.

 

Η παρουσία του, πάντως, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Απόλλωνα Πόντου. «Εγώ ήρθα φέτος στην ομάδα. Υπάρχει ωστόσο ‘χημεία’. Είμαστε μαθημένοι ο καθένας να έχει τον ρόλο του. Γίνεται, πάντως, ομαδική δουλειά. Οταν πηγαίνουμε όλοι καλά, είναι επόμενο να πηγαίνει και η ομάδα καλά».

 

 

 

«Πλέον κοιτάμε ψηλότερα»

 

 

 

Ο ίδιος έχει βοηθήσει από πολλές θέσεις στη φετινή σεζόν. Στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει αλλάξει εκ νέου ο ρόλος του. «Θέλω να βοηθώ την ομάδα. Η μπάλα περνά από τα πόδια μου περισσότερες φορές πλέον, αλλά θέλω να προσφέρω όσα μπορώ περισσότερα για την ομάδα. Αλλωστε, πλέον, κοιτάμε ψηλότερα.

 

Βέβαια, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Αξίζει, όμως, στην ομάδα να είναι ψηλά. Δείχνουμε ότι έχουμε μέλλον, ενώ το σημαντικό είναι ότι παίζουμε ποδόσφαιρο… Για μας, για την ομάδα, για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας, ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο», δήλωσε ο Μπρίτο μέσω της «Μ».

 

 

 

Από τα πιο εύκολα απογεύματα

 

 

 

Στα υπόλοιπα ζητήματα, ο Βεργώνης αρχίζει πλέον και παίρνει παιχνίδια στα πόδια του. Θέλει λίγο χρόνο ακόμη για να έρθει στα επιθυμητά επίπεδα, ενώ η ανησυχία για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στην Καρδίτσα δεν έβγαλε εντέλει προβλήματα.

 

Οι «κοκκινόμαυροι» φώναξαν μάλιστα και για ένα ακόμη πέναλτι, πριν από το 1-0, το οποίο παραδέχθηκε και ο αντίπαλος προπονητής, Γιώργος Βαζάκας. Σημασία έχει ότι για τον Απόλλωνα ήταν ίσως από τα πιο εύκολα απογεύματα στη φετινή χρονιά.

X