ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μπράβο σε προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ

Μπράβο σε προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ

Ο Άρης Νικολάκης αρθρογραφεί για την αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ που τον χρήζει πρωταθλητή

Η αριθμητική πρόοδος του ΠΑΟΚ στην ουσία, ήτοι την βαθμολογία, συνοδεύεται από την γεωμετρική πρόοδο στις εντυπώσεις, ήτοι το θέαμα. Πιο απλά και …λαϊκά; Η βαθμολογία του αυξάνεται κατά +3 (αριθμητική πρόοδος) μετά από κάθε αγώνα. Οι  εντυπώσεις αυξάνονται «εις το τετράγωνον» (γεωμετρική)!

 

Ως εκ τούτων οι φίλοι του πετούν στον ουρανό. Οι αντίπαλοι του θάβονται στα έγκατα της γης...

 

Φυσικά, τα εύσημα μέχρι σήμερα ανήκουν σε παίκτες και προπονητές. Και αποδίδονται απλόχερα. Όπως φυσικά, αποδιδόταν ανάλογα και οι μομφές όταν ο ΠΑΟΚ δεν βλεπόταν. Έτσι είναι η ζωή.

 

Κι εδώ θα επαναλάβουμε πως μερτικό από τα εύσημα των προπονητών έχει και η διοίκηση. Η δική της στήριξη κόντρα σχεδόν, σε όλους και σε όλα, έδωσε χρόνο και δυνάμεις στους προπονητές όταν εισέπρατταν μομφές τότε. Για να εισπράττουν εύσημα, τώρα…

 

Θεωρούμε όμως, πως ο ΠΑΟΚ ως ομάδα δικαιούται πρόσθετων επαίνων για την εκπληκτική του παράσταση στη Νέα Σμύρνη. Ναι μεν, δικαιούται το «άριστα 10» αλλά… Μετά από όσα συνέβησαν στην Τούμπα και με τον Ολυμπιακό κι έβγαλαν τον ΠΑΟΚ – ως ομάδα – από τα ρούχα της… Δικαιούται το «άριστα 10 με οξεία»! Η εικόνα του Ραζβάν Λουτσέσκου και των παικτών του να …μασάνε σίδερα τσάκισε όσους την περίμεναν διαφορετική. Λύγισαν οι αντίπαλοι του από την ηρεμία και τη υγεία την οποία ανέδυε ο ΠΑΟΚ. Τρόμαξαν από το επίπεδο της μπάλας την οποία έπαιξε Ξαφνιάστηκαν από την ατσαλάκωτη ψυχολογία του!

 

Το μπράβο των φίλων του «δικέφαλου» σε προπονητές και παίκτες της ομάδας του δεν αφορά μόνον τη νίκη – (ουσιαστική) πρόκριση. Αφορά την υπέρβαση τους. Άφησαν πίσω τους μία εκ των χείριστων καταστάσεων την οποία «έφτιαξε» ο Ολυμπιακός. Ανασυγκροτήθηκαν μετά το σοκ της μη διεξαγωγής του αγώνα επειδή έτσι ήθελε ο Ολυμπιακός. Η αφορμή πάντως, του δόθηκε. Κι άλλο που δεν ήθελε…

 

Όσοι νόμιζαν πως ο ΠΑΟΚ ως ομάδα, αγωνιστικά δηλαδή, θα έμενε στη φωτιά την οποία άναψε - για γλιτώσει – ο Ολυμπιακός πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα έμεινε μακριά από τη φωτιά. Ως διοίκηση παλεύει ακόμη με τις φλόγες. Και παλεύει στα ίσια και παλικαρίσια. Η ψυχολογική  δυναμική του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε περίτρανα στη Νέα Σμύρνη. Η απόδειξη της οφείλεται σε παίκτες και προπονητές οι οποίοι δούλεψαν υπεράνθρωπα τέσσερεις  ημέρες.

 

Γι’ αυτό σας λέμε, πως οφείλουμε και για το συγκεκριμένο γεγονός πέραν από την εμφατική  νίκη, να συγχαρούμε τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του για την εικόνα τους στο Κύπελλο. Κι ακολουθεί το Πρωτάθλημα.

 

Με νίκη στην Τρίπολη αυτήν την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ κάνει ένα ακόμη άλμα κατάκτησης του τίτλου. Παίζοντας δε, με την ΑΕΚ στην Τούμπα… Αφήστε τους, να είναι εκτός πραγματικότητας. Με οτιδήποτε αποφασίσει η αθλητική δικαιοσύνη, την οποία – επιμένουμε μέχρι … τρέλας περί τούτου – ουδόλως εμπιστευόμαστε, εντός πραγματικότητας είναι η στέψη του ΠΑΟΚ ως Πρωταθλητή.  Κι έπεται η άλλη, ως Κυπελλούχου.

X