ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Μπράνκο «άνοιξε τα χαρτιά του» επαναπροσδιορίζοντας και το πλαίσιο

Ο Μπράνκο «άνοιξε τα χαρτιά του» επαναπροσδιορίζοντας και το πλαίσιο

«Το Γεώργιος Καραϊσκάκης στο σφυρί»! Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο - Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

INFO

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ της πατρίδας του, άφησε να εννοηθεί πως οι κινήσεις θα περιοριστούν σε αυστηρά προκαθορισμένο πλαίσιο με συγκεκριμένες νέες προσθήκες. Επίσης ξεκαθάρισε ότι προτιμά την αγορά της Πορτογαλίας επειδή συνδυάζει καλές τιμές και… ποιότητα.

 

Διαβάζοντας με προσοχή τα όσα είπε ο Μάριο Μπράνκο σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πορτογαλική ιστοσελίδα, εύκολα καταλήγεις σε κάποια συμπεράσματα, για το τι θα πρέπει να περιμένουν από εδώ και πέρα και στο διάστημα που έμεινε για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Διατηρώντας τα στεγανά, σε ότι αφορά την ονοματολογία, επανέλαβε το... «τετριμμένο» - και ως ένα σημείο και λογικό - «πρωταρχικό μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε το βασικό κορμό της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ», και προχώρησε σε αναφορά συγκεκριμένου αριθμού πιθανών νέων προσθηκών, ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως προτιμά τη μεταγραφική αγορά της πατρίδας του την οποία γνωρίζει πολύ καλά και την εκτιμά ιδιαίτερα λόγω της καλής ποιότητας του… «προϊόντος» αλλά και των λογικών τιμών που επικρατούν σε αυτήν.

 

Φρόντισε επίσης να θέσει ταφόπλακα στην περίπτωση της απόκτησης του συμπατριώτη του Ολιβέιρα, λόγω του υψηλού κόστους, χωρίς να παραλείψει να τον εκθειάσει και να τον κατατάξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Είναι αλήθεια πως μέσα από το σύνολο των όσων είπε δεν προέκυψε κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και μη αναμενόμενο πέρα από μια διακριτική διάθεση να παρουσιάσει την εικόνα των εξελίξεων στο μεταγραφικό τομέα (θέμα που τον αφορά αποκλειστικά) όπως ακριβώς την βλέπει και την εκτιμά ο ίδιος, επαναπροσδιορίζοντας με την ευκαιρία τα προκαθορισμένα όρια και πλαίσια μέσα στα οποία είναι υποχρεωμένος να κινηθεί. Ίσως αυτή τη συνέντευξη την εξέλαβε και σαν μια ευκαιρία για να καθησυχάσει τους φίλους του ΠΑΟΚ και για να τους διαβεβαιώσει ότι παρά το γεγονός πως ο χρόνος περιορίζεται, νέες προσθήκες θα υπάρξουν.

 

Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι εργατικός, σοβαρός και αποφεύγει συστηματικά να δεσμευτεί με υποσχέσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα να εκπληρωθούν. Βέβαια το μεταγραφικό παζάρι είναι μια υπόθεση ρευστή, περίεργη, μερικές φορές κι επικίνδυνη, όπου οι τεχνικές πλειοδοσίες ακόμη και ο τζόγος έχουν ρόλο και κλείνουν οι χαλάνε συμφωνίες. Κάτι βέβαια που σίγουρα θα το έχει υπόψιν του ο συμπαθής Μάριο, από τον οποίο ο κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει ο έστω και περιορισμένος αριθμός εκείνων που θα επιλεγούν για να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας, να αφορά παίκτες ευρωπαϊκού επιπέδου κι εμπειρίας. Κι αυτό γιατί αποδεδειγμένα τη συγκεκριμένη περίοδο και με το μεγάλο πρόβλημα της απουσίας δύο παικτών που αποτέλεσαν και τους αντίστοιχους βασικούς πυλώνες του σχήματος που κατέκτησε το νταμπλ, αυτό το έχει απόλυτη ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Συνοψίζοντας θα λέγαμε πως από τη συνέντευξη του Μπράνκο η οποία έμοιαζε με μια προσπάθεια να πει όσα έπρεπε και μερικά από όσα ήθελε, πήραμε την ειλικρινή του πρόθεση να ανοίξει κάπως τα χαρτιά του, σε μια προσπάθεια περισσότερο καθησυχασμού των φίλων του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίοι, έχοντας πικρές εμπειρίες από το παρελθόν με τις απίστευτες περιπέτειες των ανύπαρκτων μεταγραφικών σχεδιασμών και των πυροσβεστικών παρεμβάσεων της τελευταίας στιγμής του μεγαλομετόχου, δικαιολογημένα έχουν μια σχετική αγωνία.

 

ΥΓ1: Καλή τύχη στον Ευθύμη Κουλούρη, όχι μόνο από τη στήλη, αλλά και από τους χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ που «ξεπροβοδίζουν» το δικό τους παιδί με συγκίνηση και μεγάλη αγάπη.

 

ΥΓ2: Προφανώς οι φίλοι αναγνώστες τη στήλης δεν θα αιφνιδιάστηκαν πληροφορούμενοι χθες «το σπάσιμο του γνωστού αποστήματος» που αφορά ότι αμαρτωλό και παράνομο κρύβεται μεσα στο φάκελο του «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αυτό γιατί σε αλλεπάλληλα σχόλια μας και αναφερόμενοι στο παρασκήνιο με τον υπόδικο Λαυρεντιάδη και τις περίεργες συμφωνίες ανάμεσα σε Μαρινάκη – Κόκκαλη, όπως επίσης και το ρόλο μεγαλοδικαστών που μετακύληαν παρανόμως τα αμαρτωλά δάνεια και κάλυπταν τις αμαρτωλές μετοχές του Λ. Λαυρεντιάδη (σ.σ το ίδιο έγινε και με τις οφειλές του θρύλου για τις απατεωνιές του πρώην προέδρου του Γ. Κοσκωτά) είχαμε αποκαλύψει και προβλέψει, αλλά και προϊδεάσει για τα όσα ήρθαν χθες στο φως της επικαιρότητας. «Το Γ. Καραϊσκάκης στο σφυρί»! Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Όσο και αν προσπάθησαν να το σκεπάσουν ή να το κουκουλώσουν τα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου, αυτό δεν κρύβεται με τίποτα. Να σκεφτεί κανείς όμως ότι αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το τι θα ακολουθήσει; Εικάζεται ότι θα ζήσουμε τα ερυθρόλευκα πανξεφτίλια με τον εμφύλιο πλέον να συμπαρασύρει στο διάβα του, ότι έμεινε όρθιο μέσα στην ερυθρόλευκη παροικία.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X