ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μπράνκο: «Αυτά ζητήσαμε από την Πόρτο για να μας δώσει τον Ολιβέιρα»

Μπράνκο: «Αυτά ζητήσαμε από την Πόρτο για να μας δώσει τον Ολιβέιρα»

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε μέσο της πατρίδας του

Ο Μάριο Μπράνκο μίλησε σε Μ.Μ.Ε. της Πορτογαλίας και αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την Πόρτο για τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, την απόκτηση του Σοάρες από την Άβες, ενώ αποκάλυψε το πως θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ μεταγραφικά.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Συνεργάστηκα μαζί του τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα μας βοήθησε πολύ, είναι ένας παίκτης με τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά ενώ έχει και ηγετικές ικανότητες, κάτι που είναι σύνηθες για παίκτες που προέρχονται από την Πόρτο. Η Πόρτο σκέφτεται τον Σέρτζιο ως αντικατάσταση του Ερέρα αλλά μέχρι τις 31 Αυγούστου πολλά μπορούν να συμβούν...»

 

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να «θίξει» και το θέμα της ρήτρας των 12 εκατ. ευρώ που τοποθέτησε η Πόρτο: «Ήταν αρκετά υψηλή για την πραγματικότητα μας. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε το ποσό της ρήτρας αλλά η Πόρτο επέμενε στο ποσό που είχε καθοριστεί στη σύμβαση και ως εκ τούτου δεν προχωρήσαμε το θέμα. Η αλήθεια είναι πως θα μας άρεσε να βασιστούμε και πάλι στον ποδοσφαιριστή αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, η Πόρτο θέλει να τον διατηρήσει στην ομάδα» ενώ συνέχισε λέγοντας πως:

 

«Η τιμή της οψιόν καθορίστηκε την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, ουσιαστικά στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, και ήταν απαγορευτική για εμάς. Η Πόρτο είχε το δικαίωμα να ζητήσει την αξία της ρήτρας και εμείς στον ΠΑΟΚ, δε μπορέσαμε να ακολουθήσουμε».

 

Με αφορμή την απόκτηση του Ροντρίγκο Σοάρες ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην αγορά παικτών από την πατρίδα του: «Η πορτογαλική αγορά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Από εκεί αγοράζουν ποδοσφαιριστές, τόσο οι μεγάλες ομάδες, όσο και οι πιο μικρές. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των ποιοτικών παικτών, που υπάρχουν εκεί, αλλά και εξαιτίας των χαμηλών τιμών. Υπάρχουν αρκετοί καλοί Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές».

 

Τέλος, μιλώντας για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις των νταμπλούχων αποκάλυψε: «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα και στη συνέχεια κέρδισε και το Κύπελλο Θα κάνουμε όμως 3-4 αλλαγές σε αυτή. Δεν σας κρύβω πως και λόγω καταγωγής, η πορτογαλική αγορά έχει προτεραιότητα για εμένα, όταν πρόκειται να αγοράσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή».

X