ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Μπύρος θα πρέπει να «εξαργυρώσει» όλα όσα έμαθε πληρώνοντας πολλά

Ο Μπύρος θα πρέπει να «εξαργυρώσει» όλα όσα έμαθε πληρώνοντας πολλά

Ο Βασίλης Μάστορας καταγράφει όλα τα δεδομένα γύρω από το πρόσωπο που ονομάζεται Γιάννης Μπύρος και την απόφασή του να αποχωρήσει από την Δόξα

Θα ήταν άδικο να κατηγορήσει κάποιος τον Γιάννη Μπύρο για την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Δόξα Δράμας. Oτι δηλαδή παρατάει την ομάδα των «Μαυραετών» στο έλεος της. Το αντίθετο.

 

Είναι παράγοντας  ο οποίος πρόσφερε με την παρουσία του όραμα στους φίλους της Δόξας, κι αυτό έχει μεγάλη αξία. Ο επιχειρηματίας-χρηματοδότης της Δράμας ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας παρορμητικός παράγοντας, με λίγες εμπειρίες από το ποδόσφαιρο πού έκανε λάθη και τα πλήρωσε ακριβά. Ακουσα το ξέσπασμα του χθες στο Metropolis 95,5 και σχημάτισα την εντύπωση ότι εκείνο που τον «καίει» δεν είναι το ότι η σχέση επένδυσης και αποτελέσματος βγάζει αρνητικό πρόσημο.

 

Περισσότερο τον πονάει το γεγονός ότι αισθάνεται προδομένος. Από ποιους; Απ’ όλους εκείνους οι οποίοι του έταξαν λαγούς με πετραχήλια, ωραιοποιώντας την σκληρή πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με ποιον στόχο; Προκειμένου να του χαϊδέψουν τα αυτιά και να του γίνουν αρεστοί. Αυτό γίνεται συνήθως όταν εμφανίζεται στο ποδόσφαιρο ένας νεόκοπος παράγοντας πού αποφασίζει με το συναίσθημα και έχει γεμάτο πορτοφόλι.

 

Βεβαίως ευθύνη έχει και ο Γιάννης Μπύρος, ο οποίος έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη σε ανθρώπους οι οποίοι δεν την άξιζαν. Από τη στιγμή όμως που πλήρωσε το αγροτικό του πολύ ακριβά, δικαιούται να κρίνει όλους όσοι συνεργάσθηκαν μαζί του χωρίς να πετύχουν τα όσα του υποσχέθηκαν. Η αλήθεια πάντως είναι ότι στο ποδόσφαιρο οι επιτυχίες δεν αγοράζονται, αλλά «χτίζονται» με μεθοδικότητα και από τους κατάλληλους ανθρώπους.

 

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Football League και οι κανόνες που επικρατούν είναι γνωστά, οπότε όποιος δεν προσαρμόζεται στο περιβάλλον αυτό, δυστυχώς τον τρώσει το σκοτάδι. Μπορεί ο διοικητικός παράγοντας της Δόξας να επιχείρησε να δημιουργήσει συνθήκες άμυνας, αλλά απέτυχε. Ισως προτίμησε να βαδίσει σ’ έναν δικό του δρόμο, δύσκολο μεν, αλλά που τον εξέφραζε. Ο,τι κι αν ισχύει το σίγουρο είναι ότι η Δόξα έχασε φέτος το τρένο τα ανόδου. Μπορούσε να το προλάβει; Αν το κριτήριο είναι το μπάτζετ, σίγουρα.

 

Επειδή όμως δεν φτάνουν τα λεφτά, έπρεπε να συντρέξουν κι άλλοι λόγοι. Πάντως ο κ. Μπύρος δεν θα πρέπει να παίρνει κατάκαρδα την φετινή αποτυχία. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος ποδοσφαιρικός παράγοντας θα είναι που γεύεται την αποτυχία, ενώ έβαλε πολλά χρήματα. Το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του χωρίς συναισθηματική φόρτιση.

 

Αλλωστε έδειξε ότι αγαπάει και την Δόξα και το ποδόσφαιρο. Οπότε αξίζει, τώρα που απέκτησε εμπειρίες να επιχειρήσει να διοικήσει με άλλη φιλοσοφία διδαγμένος από τα λάθη του. Αποψη μου είναι ότι παράγοντες της οικονομικής υγείας του Γιάννη Μπύρου είναι πολύτιμοι τόσο για τη Δόξα όσο και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

 

 

 

FOCUS

Μετά την οριστική απόφαση της συνδρομητικής τηλεόρασης να απέχει από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, έρχονται δύσκολες ημέρες για τις μικρομεσαίες ομάδες της Λίγκας. Εκτός κι αν βάλει, πάλι, πλάτη η δημόσια τηλεόραση.

X