ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η Μπαρτσελόνα δίπλα στους πρόσφυγες

Η Μπαρτσελόνα δίπλα στους πρόσφυγες

Με την εκστρατεία «Sign And Pass» αστέρες των «μπλαουγκράνα» δείχνουν έμπρακτα την στήριξη τους - Ο Νεϊμάρ πρωταγωνιστεί σε αυτή την προσπάθεια

 

Το σήμα κατατεθέν της Μπαρτσελόνα από την ίδρυση της, ήταν ανέκαθεν το «Més que un club», το «παραπάνω από μια ομάδα». Έτσι λοιπόν, οι Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ ηγούνται μια πανέμορφης κίνησης του συλλόγου. Μιας παγκόσμιας εκστρατείας που επιδιώκει να διασφαλίσει ότι εκατομμύρια πρόσφυγες θα έχουν ασφαλές μέρος για να ζήσουν, θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, θα είναι σε θέση να παρέχουν τα απαραίτητα στις οικογένειές τους. 

 

Κάθε μέρα ο πόλεμος αναγκάζει χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Για να ξεφύγουν από το «τέρας» της τρομοκρατίας, αφήνουν τα πάντα πίσω τους- τα πάντα εκτός από την ελπίδα και τα όνειρά τους για ένα πιο ασφαλές μέλλον.

 

Οι αστέρες της Μπαρτσελόνα  υπέγραψαν μια μπάλα για να σηματοδοτήσουν έτσι την έναρξη της εκστρατείας #SignAndPass, η οποία έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει για την κατάσταση  65,3 εκατομμυρίων ανδρών, γυναικών και παιδιών σε όλο τον κόσμο που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις ζωές τους.

 

Μέσι: «Είμαι περήφανος…»

 

«Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για την στήριξη των προσφύγων» δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι. Ο  Αργεντινός που έχει πετύχει περισσότερα από 500 γκολ για την Μπαρτσελόνα και το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα συνέχισε λέγοντας. «Ελπίζω ότι θα βοηθήσει η κίνηση αυτή, στην αλλαγή της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν σήμερα εκατομμύρια παιδιά προσφύγων σε όλο τον κόσμο».

 

Το Ίδρυμα «FC Barcelona» και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ξεκίνησαν μαζί  την εκστρατεία #SignAndPass για να προσκαλέσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

 

Με το να συνδεθείς στο #SignAndPass, δεν παρέχεις μονάχα μια υπογραφή αλλά συμμετέχεις σε ένα παγκόσμιο κίνημα που ζητά από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου να μοιραστούν την ευθύνη, αυτό είναι το μήνυμα της εκστρατείας, που απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι:

 

Κάθε παιδί – πρόσφυγας έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση.

 

Κάθε οικογένεια προσφύγων έχει να μείνει κάπου με ασφάλεια.

 

Κάθε πρόσφυγας έχει τη δυνατότητα να δουλέψει ή να αποκτήσει νέες δεξιότητες, ώστε να συνεισφέρει θετικά στην κοινότητα.

 

Το «Παγκόσμιο Σύμφωνο» για τους πρόσφυγες

 

Το 2018, αναμένεται οι ηγέτες του κόσμου να συγκεντρωθούν για να συμφωνήσουν σε έναν πιο δίκαιο τρόπο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης! Αυτή η συμφωνία, που ονομάζεται «Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες», αφορά αποκλειστικά την κατανομή των ευθυνών, ώστε να μην αφήνουν μεμονωμένα κράτη να φέρουν όλο το βάρος της μαζικής εξαναγκαστικής μετακίνησης αυτών των ανθρώπων. Η καμπάνια, την οποία στηρίζει ένθερμα και η Μπαρτσελόνα, θα συνεχιστεί μέχρι την υιοθέτηση του «Παγκόσμιου Συμφώνου».

X