ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η μπάλα παραμένει στο γήπεδό του

Η μπάλα παραμένει στο γήπεδό του

Για τον τρόπο που έχασε ο Άρης στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό γράφει ο Βασίλης Βλαχόπουλος

Οταν ο ίδιος ο προπονητής χαρακτηρίζει «αφελή» την ομάδα του, τότε (προφανώς( έχει μικρή σημασία η άποψη των υπολοίπων. Για την ακρίβεια, ο Αρης στο Καραϊσκάκη ήταν αφελής σε βαθμό κακουργήματος.

 

Διότι, όταν έχεις έξι ευκαιρίες να σκοράρεις απέναντι στον Ολυμπιακό και να γεμίσεις με πίεση κάθε κύτταρο του οργανισμού του κι εσύ τις αφήνεις να περάσουν ανεκμετάλλευτες, είσαι αφελής. Οταν επίσης παρασύρεσαι από τον ρυθμό και ξεχνάς κάθε γράμμα της συνολικής τακτικής, τότε… εγκληματείς κατά του εαυτού σου. Κι αυτό έκανε ο Αρης.

 

Κατάφερε να μετατρέψει σε μειονέκτημα, το πλεονέκτημα που είχε εμφανίσεις στις προηγούμενες αγωνιστικές αφήνοντας πολλούς χώρους στον αντίπαλο και επιτρέποντας στον Ποντένσε να κάνει πάρτι σε όποια πλευρά αγωνίστηκε. Και η φάση-μνημείο αφέλειας είναι μετά το 2-1 όπου το συνδρομητικό κανάλι δεν… πρόλαβε να πιάσει σε ζωντανό χρόνο το γκολ του Ποντένσε, γιατί προφανώς οι άνθρωποι δεν περίμεναν ότι ο Αρης θα δεχόταν γκολ σε 8’’ μετά τη σέντρα.

 

Η βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη δεν ακυρώνει ό,τι προηγήθηκε στα ντέρμπι αλλά και στο σερί διαδοχικών θετικών αποτελεσμάτων, ούτε διαγράφει ασφαλώς το ισχυρό πλεονέκτημα που έχουν αποκτήσει οι «κίτρινοι» για την κατάληψη της 5ης θέσης.

 

Κι αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρόγραμμα των αγώνων, θα διαπιστώσει ότι οι «κίτρινοι» έχουν την μπάλα στο γήπεδό τους διότι στους έξι αγώνες που ολοκληρώνουν το Πρωτάθλημα, θα φιλοξενήσουν τους Απόλλωνα Σμύρνης, ΟΦΗ, Ατρόμητο και Ξάνθη και θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τους Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό.

 

Αυτό σημαίνει ότι όλα θα κριθούν στο «Κλ. Βικελίδης» ακόμη και για την 4η θέση αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τους ΑΕΚ, Παναθηναϊκό (εντός), Ολυμπιακό, Αρη (εκτός).

 

Το ζητούμενο για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη είναι να μην παρουσιάσει ξανά σημάδια αφέλειας. Συνήθως, τόσο βαριές ήττες επαναφέρουν τη συγκέντρωση σε μια ομάδα και κυρίως, αν αυτή έχει τα πόδια της πάνω από το έδαφος, την προσγειώνουν στη σκληρή πραγματικότητα. Ο Αρης θα κριθεί εξάλλου από τον στόχο της Ευρώπης και όχι από το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X