ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μόρας: «Λάθος του Σωκράτη, χειροτερεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Μόρας: «Λάθος του Σωκράτη, χειροτερεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο αμυντικός της Λάρισας σχολίασε την κατάσταση στη γαλανόλευκη αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα

Έντονα προβληματισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μόρας σε συνέντευξη του στο Sport 24.

 

Ο αμυντικός της Λάρισας τόνισε ότι ήταν λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και θα έπρεπε να επιλυθεί το πρόβλημα εντός των τειχών καθώς δεν μιλάμε για έναν σύλλογο αλλά και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

 

Επιπλέον, υποστήριξε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χειροτερέψει πάρα πολύ

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

Για τις διαφορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια:

 

«Προς το χειρότερο έχει αλλάξει η κατάσταση. Ξεκίνησα από το μηδέν από ομάδες που δεν ήταν τόσο οργανωμένες. Πίστευα ότι τα έχω δει όλα, αλλά πάντα υπάρχει κάτι νέο».

 

Για τη δεκαετία που έζησε στο εξωτερικό και τις εμπειρίες που αποκόμισε:

 

«Δεν ξέρω αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει παίκτες με εμπειρίες από το εξωτερικό που έχουν εξελιχθεί σε γνώσεις σε ιδέες αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην Εθνική. Χαίρομαι να βλέπω τον Άγγελο (Μπασινά) και τον Τάκη Φύσσα που έχουν ζήσει και έχουν εμπειρίες από το εξωτερικό σε καλύτερα πρωταθλήματα. Περισσότερα τέτοια άτομα θα πρέπει να υπάρχουν στον χώρο. Μάλλον δεν τους θέλουν γιατί τους χαλάνε τα σχέδια. Δεν ξέρουν αν θέλουν να κάνουν καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Δεν βλέπω να καλυτερεύει. Κάθε χρόνο ξεκινάμε χωρίς να ξέρουμε τι θα δούμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι η Super League. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η τρίτη κατηγορία και η Super League 2. Όσο δεν κάνουμε καλύτερες τις μικρότερες κατηγορίες και να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά δεν πρόκειται να δούμε κάτι καλύτερο. Βλέπουμε ότι κάποιο παιδί που έχει ταλέντο το πρώτο πράγμα που κάνει είναι μια φεύγει στο εξωτερικό. Είναι σαν την ελληνική κοινωνία που είναι ο καθρέπτης».

 

Για το αν θα μπορούσε ένας ποδοσφαιριστής να αναλάβει πρόεδρος της ΕΠΟ:

 

«Ναι θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες. Θα πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες σε πολλά άτομα να στελεχώσουν μια ομάδα. Δεν βλέπω ότι καλυτερεύει το ελληνικό πρωτάθλημα. Αντίθετα ολοένα και χειροτερεύει. Άρα γιατί να μην μπορούν να βοηθήσουν άτομα που έχουν εμπειρίες από το εξωτερικό και να δώσουν κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα. Εγώ επέστρεψα γιατί πίστευα ότι θα γίνει κάτι καλύτερο και ήθελα να βάλω ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η ΑΕΛ. Θα μπορούσα και τώρα να φύγω στο εξωτερικό και μάλιστα είχα πρόταση. Θέλω να μείνω όμως και να κάνω την προσπάθειά μου. Ας το δούμε εμείς λίγο πιο ρομαντικά και οι νέοι λίγο πιο επαγγελματικά».

 

Για τον λόγο που δεν καλούνται στη Εθνική παίκτες από μικρότερη κατηγορία:

 

«Το επίπεδο της Super League 2 είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Είναι δύσκολο να βρεις έναν παίκτη που να παίξει στην Εθνική ομάδα. Είναι μεγάλο ρίσκο και μπορεί να κάνεις κακό στον ίδιο τον παίκτη. Δεν θεωρώ παράλογο όταν δεν έχεις σε έναν αγώνα στη διάθεσή σου κάποιους παίκτες να επιλέξεις κάποιον από την έκτη ή έβδομη ομάδα».

 

Για την Εθνική και τον τρόπο που λειτούργησε και αν υπάρχει εξήγηση:

 

«Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε και προέκυψε η κόντρα αυτή. Θεωρώ ότι ήταν λάθος του Σωκράτη (Παπασταθόπουλος) που βγήκε και είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Όλοι μαζί χάνουν και όλοι μαζί κερδίζουν. Σαν οικογένεια θα έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη. Δεν μιλάμε για έναν σύλλογο, αλλά για την Εθνική που εκπροσωπεί όλη τη χώρα. Θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να λύσουν τα προβλήματά τους. Στο εξωτερικό με ευχαρίστησε το γεγονός ότι δεν έβγαινε τίποτα από τα αποδυτήρια σε αντίθεση με ότι γίνεται εδώ».

X