ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μητσοτάκης: «Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας, κακή η συμφωνία με Σκόπια»

Μητσοτάκης: «Καταθέτω πρόταση δυσπιστίας, κακή η συμφωνία με Σκόπια»

Στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση προχωρά η Νέα Δημοκρατία - «Μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

Πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, οπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ συνιστά μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση και βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

 

«Έρχεστε να ρυθμίσετε αυτό που λέτε "εκκρεμότητα" επειδή αυτό θέλει ο διεθνής παράγοντας. Εμείς θέλουμε μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Εκεί που ο Καραμανλής είπε "όχι", εσείς σήμερα λέτε "ναι".

 

Το «δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δεν υπάρχει στη συμφωνία που φέρατε στη Βουλή. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός.

 

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι μια κακή συμφωνία. Η παραχώρηση για μακεδονική γλώσσα και εθνότητα είναι μη αποδεκτή.

 

Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μία στα βόρεια σύνορα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν πρέπει να γίνει δικό μας πρόβλημα.

 

Είμαι υποχρεωμένος να εξαντλήσω κάθε δημοκρατική κίνηση. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευτεί από μια κακή συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει την εξουσιοδότηση της Βουλής για να υπογράψει τη συμφωνία, για να συνεχίζει να παίζει αυτό το ανήθικο θέατρο με τον κ. Καμμένο. Απέχει και πάλι από το Κοινοβούλιο. Οφείλω να αποτρέψω αυτό που συμβαίνει. Είμαι αποφασισμένος να αποτρέψω την υποθήκη της πατρίδας.

 

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Κ.Ο. της ΝΔ σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του κανονισμού της Βουλής, καταθέτει μετά τη ψηφοφορία πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

 

Πού είναι ο κ. Τσίπρας, κρύβεται; Είναι αόρατος; Τον προκαλώ, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

 

Σας προκαλώ να κάνετε ό,τι έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να δούμε επιτέλους αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν "ναι" στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε».

 

X