ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μήπως θα άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία πριν γίνει… τάλιρα;

Μήπως θα άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία πριν γίνει… τάλιρα;

«Δεν ταιριάζει σε μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας», λένε στον ΠΑΟΚ για τον Ουάρντα και δεν μπορούν να ξεχάσουν τις «τρέλες» του

Ξέρετε ποια είναι η άποψη που έχουν στον ΠΑΟΚ για τον Αμρ Ουάρντα; Ότι δεν «κολλάει» σε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας, αλλά ταιριάζει μόνο σε ομάδες που παίζουν συντηρητικά και προσπαθούν να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις σε ελεύθερους χώρους. Κι έτσι, ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την επανένταξή του στο ρόστερ, μετά τον δανεισμό του στον Ατρόμητο και προτιμούν να τον πουλήσουν για να βάλουν κάποια εκατομμύρια στα ταμεία.

 

Πιθανόν να έχουν δίκιο. Κι αν όντως πουληθεί ο Αιγύπτιος, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Δεν θα απαντηθεί, δηλαδή, ποτέ το ερώτημα αν θα μπορούσε να προσφέρει στον ΠΑΟΚ κι αν θα μπορούσε να κάνει καριέρα με την ασπρόμαυρη φανέλα. Το ζητούμενο πιστεύω ότι είναι αν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ θα υπάρχει καλύτερος παίκτης από τον Ουάρντα. Αν, δηλαδή, ανάμεσα στους Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Ενρίκε και Λημνιό, που παίζουν στα πλάγια, υπάρχει κάποιος με περισσότερες αρετές από τον  Ουάρντα και με τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στο παιχνίδι κυριαρχίας που προσπαθεί, σε κάθε αγώνα, να παίξει ο ΠΑΟΚ.

 

Προσωπικά, για τον Ελ Καντουρί, με βάση την περσινή εικόνα του, δεν το συζητάω καν. Με κλειστά τα μάτια θα διάλεγα τον Ουάρντα. Μακάρι φέτος ο Ελ Καντουρί να μας βγάλει τα μάτια, αλλά αυτή τη στιγμή θα ψήφιζα δαγκωτό Ουάρντα.

 

Για τον Ζαμπά δεν ξέρουμε και πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να σχηματίσουμε άποψη. Το ίδιο και για τον Ενρίκε. Αν είναι πιο πολύ πειθαρχημένος αγωνιστικά, μπορεί πιστεύω να κάνει θαύματα. Αλλά πρέπει να δούμε τον «νέο» Ενρίκε, αυτόν που «δουλεύει» με επιμονή ο Λουτσέσκου, για να μπορέσουμε να τον συγκρίνουμε με τον Ουάρντα. Οσο για τον Λημνιό, δεν θέλω να τον βάλω σε σύγκριση με κανέναν άλλο παίκτη.  Σα νεαρός, σαν ταλαντούχος και σαν «ελληνάκια», πρέπει έτσι κι αλλιώς να έχει θέση στην ομάδα, ανεξάρτητα με τον αν υπάρχουν καλύτεροι και πιο έμπειροι στο ρόστερ.

 

 

Από την άλλη πλευρά, είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δυσκολεύονται να αποφασίσουν την επανένταξη του Ουάρντα στο ρόστερ, επειδή δεν ξεχνούν τις «τρέλες» του και φοβούνται μήπως τις επαναλάβει. Προφανώς τις διηγήθηκαν στον Λουτσέσκου και ίσως αποφάσισε κι εκείνος ότι δεν πρέπει να ρισκάρει μια ενδεχόμενη αναταραχή στα αποδυτήρια. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι λογικό και φυσιολογικό. Μπορεί ο Αιγύπτιος να έχει «σκυλομετανιώσει» για τις αφορμές που είχε δώσει, μπορεί να έγινε πιο ώριμος και πιο σοβαρός, αλλά καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.

 

Ανεξάρτητα με τις ιδιομορφίες της περίπτωσης του Ουάρντα, δεν θα πάψω να πιστεύω, γενικά, ότι μια ομάδα πρέπει πρώτα να ωφελείται αγωνιστικά από έναν ποδοσφαιριστή και ύστερα, αν μπορεί, να ωφελείται και οικονομικά. Από τον Ουάρντα ο ΠΑΟΚ «εισέπραξε» πολύ λίγα στον αγωνιστικό τομέα. Ισως, λοιπόν, θα έπρεπε να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να δείξει την αξία του πριν αποφασίσουν να τον κάνουν… τάλιρα.

X