ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μήπως κάποιος φρενάρει την εγκατάσταση του VAR;

Μήπως κάποιος φρενάρει την εγκατάσταση του VAR;

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και σχολιάζει την εμφανή καθυστέρηση στην εφαρμογή του video assistant referee

Απ’ όποια σκοπιά κι αν δει κάποιος την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην εγκατάσταση του video assistant referee (VAR), το οποίο είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά από την Πολιτεία τον Ιανουάριο του 2018 θα καταλήξει σ’ ένα συμπέρασμα: ότι υπάρχει τεράστια καθυστέρηση η οποία είναι αδικαιολόγητη. Πέρα μάλιστα και από την ανάγκη τήρησης των χρονοβόρων τυπικών διαδικασιών.

 

Τα δύο κραυγαλέα λάθη που έκανε ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος σε βάρος του Ατρομήτου στον αγώνα με την ΑΕΚ, χέρι του Χουλτ μέσα στην περιοχή και η μετατροπή σε πέναλτι ενός φάουλ έξω από την περιοχή του γηπεδούχου, φέρνει το θέμα για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα. Πολύ δε περισσότερο ενόψει του αυριανού αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και όλων όσων ακολουθούν που θα κρίνουν τα πάντα στο φετινό Πρωτάθλημα.  

    

Το έργο μπήκε στο πρόγραμμα των δημόσιων επενδύσεων, με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να λέει ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί στην αρχή του Πρωταθλήματος 2018-’19.

 

Πολύτιμος χρόνος χάθηκε καθώς η ΕΠΟ που είναι η αρμόδια, δεν προχωρούσε στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Η εφαρμογή του VAR πέρασε από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στις 29 Μαρτίου ενώ οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες άναψαν το πράσινο φως, τον Απρίλιο. Στα τέλη Ιουνίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός με καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών την 4η Αυγούστου. Από εκείνη την ημέρα έπρεπε να φτάσουμε στις 25 Ιανουαρίου του 2019, προκειμένου να γίνει γνωστή η εταιρεία που θα αναλάβει την εγκατάσταση του VAR για την επόμενη πενταετία και ο λόγος γίνεται για την ένωση εταιρειών MEDIALUSO - INDIGITAL, η οποία ανακηρύχθηκε προσωρινή ανάδοχος του έργου. Ακολουθεί ο έλεγχος του ελεγκτικού συνεδρίου, η πειραματική εφαρμογή και η εκπαίδευση των χειριστών του VAR. Οπότε καλό Σεπτέμβριο και βλέπουμε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  

Focus

Δηλαδή αν ο elite της UEFA διαιτητής κ. Σιδηρόπουλος μετατρέπει το φάουλ σε πέναλτι τι θα πρέπει να περιμένουμε απ’ όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του; To ότι στο τέλος του αγώνα, κατά χθεσινή ραδιοφωνική δήλωση του προέδρου του Ατρομήτου κ. Σπανού, ο κ. Σιδηρόπουλος «μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα γιατί κατάλαβε το λάθος του», λίγη αξία έχει. Το κακό έγινε και είναι ανεπανόρθωτο.

X