ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μια δίκη που δεν έπρεπε ποτέ να γίνει και που δεν... μπορεί να χαθεί

Μια δίκη που δεν έπρεπε ποτέ να γίνει και που δεν... μπορεί να χαθεί

Γιατί ο Απόλλων δεν έπρεπε ποτέ να μπει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά και τι είναι αυτό που τον κάνει πολύ αισιόδοξο για την έκβασή της

Ο Απόλλων δεν έπρεπε να είναι στο δικαστήριο.

 

Απλούστατα διότι γνωρίζοντας τη στοχοποίηση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, οι ιθύνοντες της ομάδας όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί, για να μην κριθεί στις αίθουσες η άνοδος που αξίζουν 100% κατά δήλωση ακόμη και των αντιπάλων τους. Διότι πέραν των εγωισμών και των αντιπαραθέσεων, προέχει το συμφέρον της ομάδας. 

 

Όμως στην ουσία της δικαστικής υπόθεσης:

 

1) Η Δόξα έχει ως μοναδικό «όπλο» την έκθεση της Αστυνομίας, όμως πρέπει να αποδειχθούν και ιατροδικαστικά όλα όσα καταγράφηκαν, κάτι που με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, δύσκολα μπορεί να συμβεί. Η έκθεση, άλλωστε, γίνεται δεκτή ως συμπληρωματικό στοιχείο και τα βασικά είναι το Φύλλο Αγώνα και οι εκθέσεις παρατηρητών (αγώνα και ΔΕΑΒ).

 

2) Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη υπόθεση του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, στην οποία ο ΠΑΟΚ έκανε παρέμβαση με βάση το άρθρο 29, ο ίδιος δικαστής που δικάζει τώρα, αποφάσισε την τιμωρία του Ολυμπιακού με ποινή 4 αγωνιστικών που μειώθηκαν στη 1 στην εφέσεων, παρά το γεγονός ότι κατέθεσε ο ίδιος ο βοηθός παρατηρητή του αγώνα (Λασκαράκης) πως χτυπήθηκε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, του Απόλλωνα, ο παρατηρητής του αγώνα ανέφερε μόνο συμπληρωματικά ότι του μεταφέρθηκε από την Αστυνομία πως υπήρξε λεκτικό επεισόδιο. Η έκθεσή του είναι «καθαρή», όπως και το Φύλλο Αγώνα.

 

3) Το άρθρο 29, αν κριθεί ότι εμπίπτει στην περίπτωση, αναφέρει ότι τρίτη ποινή είναι η αφαίρεση βαθμών και προηγούνται οι ποινές κεκλεισμένων των θυρών και ποινή διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο. Ως τέταρτη ποινή αναφέρει τον υποβιβασμό. Ο Απόλλων δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για το άρθρο 29 και δεν είναι υπότροπος.

 

4)  Όσον αφορά στην κυριότητα του αγώνα, η ομάδα της Καρδίας παραδέχεται με υπόμνημά της ότι αποχώρησε με δική της υπαιτιότητα από το γήπεδο.

 

Η λογική λέει λοιπόν ότι δεν... μπορεί να χαθεί αυτή η υπόθεση από τον Απόλλωνα, παρά μόνο με μικρό κόστος (ποινή κεκλεισμένων).

 

Και ως υστερόγραφο:  Πόσο τραγικό να χαίρονται ορισμένοι, όχι για τη δική τους προκοπή, αλλά για την όποια περιπέτεια των άλλων, ψάχνοντας μονίμως να βρουν… αφορμές και να δικαιολογήσουν την αγωνιστική ανυπαρξία τους. Όπως όμως και από μέρους σου να τους… δυναμώνεις με τα λάθη σου και να κάνεις τον κόσμο σου και πάλι να περιμένει.

 

 

 

 

X