ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μια άλλη φορά οι παράτες κ. Μπέο, για φέτος τέρμα

Μια άλλη φορά οι παράτες κ. Μπέο, για φέτος τέρμα

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί και σχολιάζει την ισοπαλία του Ηρακλή στο Βόλο, που συνδυάστηκε και με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play-off

Κανείς δεν είπε πως ο Μπέος δημιούργησε μια ομάδα αξιόμαχη και γι αυτό δικαιωματικά έφτασε να διεκδίκησε με τον Ηρακλή την άνοδο στη Football League . Αλλα μέχρις εκεί. Η ανωτερότητα του Ημιθέου υπήρξε πασιφανής στο πρώτο παιχνίδι με την ομάδα του Αχιλλέα και η νίκη ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της ομάδας, του Ηρακλή δηλαδή, της οποίας περίσσευε το μέταλλο, το ταλέντο, η ομαδικότητα και κυρίως η ενέργεια μιας τεράστιας ομαδικής ψυχής η οποία απέδειξε πως στο διάβα της δεν γουστάρει παρεμβολές και ψεύτικες μαγκιές.

 

Κλείνοντας ο Μπαξεβάνος τα λόγια που απηύθυνε στους πάικτες του τους τόνισε τα εξής «Εσείς είστε μάγκες όλοι σας. Δίκαια είστε πρωταθλητές με DNA Hρακλή». Γιατί όμως χρειάστηκε οι κυανόλευκοι να πανηγυρίσουν έξαλλα μια ισοπαλία; Απλά πράγματα. Είχαν αποφασίσει να μην επιτρέψουν του Μπέου να στήσει φιέστα πρωτιάς. Ετσι για το ονόρε τους. Το γαμώτο τους. Όπως θέλτε πέστε το. Για τούτο και ο Μπαξεβάνος έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς αφού και μια ισοπαλία βόλευε. Και αυτή στην ακραία περίπτωση. Οι Θεσσαλοί όμως παρεξήγησαν το θέμα. Ή ακόμη να στηρίχθηκαν στις πλάτες του ισχυρού ανδρός του ιδρυτή της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν.  

 

Ετσι από την πλευρά τους, πάλεψαν πεισματικά για την εξασφάλιση της νίκης και  ενός σκορ που να τους δίνει προβάδισμα για την πρωτιά, όπως είπαμε. Όμως αγωνίστηκαν αντιαθλητικά σε κάποιες περιπτώσεις (με τον διαιτητή να τους χαρίζεται), ενώ προκλητική ήταν η συμπεριφορά των ανθρώπων του πάγκου τους, οι οποίοι επιτίθεντο διαρκώς στους διαιτητές και στους ανθρώπους του πάγκου του Ημίθεου. Μετά το 2-1 οι κυανόλευκοι σκύλιασαν. Εγιναν και κάποια παρατράγουδα κι έτσι με τη λήξη του αγώνα και αφού έχασαν σωρεία ευκαιριών ο Πτηνόπουλος έγραψε το 2-2 γεγονός που έγινε δεκτό με έξαλλους πανηγυρισμούς από την πλευρά τους και με κατήφεια από τους γηπεδούχους.

 

Καθότι πάνε οι παράτες και τα ταρατζατζούμ τριαλαλά από τον Μπέο κυρίως, ο οποίος δε αποκλείεται να έχε αγοράσεις και Κύπελλο. Τέλος πάντων. Ο αγώνας έληξε, όπως έληξε και πλέον ο ήλιος της επόμενης μέρας του Ηρακλή ανέτειλε ήδη. Τώρα πια θα φανεί αν όντως ισχύει το γνωστό «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας»… Πολλά ακούγονται. Ονόματα κι αρώματα μα είναι καλοκαίρι. Το ΄χει βλέπεται ο καιρός. Αργότερα έρχονται, τα όσα δεν περιμένει κάποιος που πίστευε και του χαλάνε τη διάθεση ας πούμε οι…. Δεσποτάδες. Ο Ηρακλής και οι άνθρωποί τους, ψημένοι στα… κάρβουνα που λένε ψάχνουν και ψάχνονται. Οπότε όσοι βιάζονται υπομονή. Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι….

X