ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μαίνεται ανηλεής πόλεμος, άνοιξαν μεγάλες πληγές

Μαίνεται ανηλεής πόλεμος, άνοιξαν μεγάλες πληγές

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Δεν μπορώ να κάνω καμία εκτίμηση σχετικά με τον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, αν θα γίνει διαφορετική αξιολόγηση των στοιχείων απ’ ό,τι έγινε στην πρωτοβάθμια επιτροπή.

 

Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη σχετικά με το αν θα παραμείνει η ποινή του ΠΑΟΚ, αν θα πέσει ολοσχερώς ή μερικώς.

 

Αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι πως αυτός ο αγώνας, που δεν έγινε εκείνο το βράδι στην Τούμπα, άνοιξε μεγάλες πληγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα, όποια κι αν είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας.

 

Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αυτή την στιγμή μαίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο πιο σκληρός, ο πιο αδυσώπητος πόλεμος που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

 

Ενας πόλεμος που τον περιμέναμε όσοι δεν πέσαμε στην παγίδα του αφηγήματος της εξυγίανσης και ξέραμε πώς κινούνται, ο καθένας από την πλευρά του, οι μονομάχοι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Ο πόλεμος αυτός ξέσπασε διότι ούτε η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού τα τρία τελευταία χρόνια, ούτε η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, δεν φρόντισαν να κάνουν πράγματα επί της ουσίας.

 

Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι μόνο μια μάχη χαρακωμάτων, με μπόλικη προπαγάνδα και μπόλικο δηλητήριο. Και αυτοί που… έφυγαν και αυτοί που… ήρθαν, δεν έχουν σταματήσει να ρίχνουν λάδι στην φωτιά, να φανατίζουν, να διχάζουν.

 

Από… έργα, τίποτε. Αν είχε γίνει δουλειά επί της ουσίας, αν υπήρχε το πλαίσιο, οι κανόνες, οι ασφαλιστικές δικλείδες, ουδείς θα μπορούσε να παραστήσει τον τραυματία για να προκαλέσει την τιμωρία του αντιπάλου του, ουδείς θα μπορούσε να σκεφτεί πως θα πάρει ένα παιχνίδι στα χαρτιά.

 

Εδώ, όμως, είναι ξεκάθαρο πως χρησιμοποιείται κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, ότι κυριαρχεί το σκεπτικό πως ο… σκοπός αγιάζει τα μέσα.

 

Προσωπικά, το έχω γράψει πάρα πολλές φορές, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, αφού δεν πείθομαι ούτε από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, ούτε από τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι θέλουν να το φτιάξουν το ποδόσφαιρο.

 

Αν ήθελαν να το φτιάξουν δεν θα έκαναν προκλητικές δηλώσεις, δεν θα ασχολούνταν με την διαιτησία, δεν θα δρούσαν παρασκηνιακά, θα σεβόταν τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, θα προστάτευαν τις ομάδες τους από οπαδούς που τις ζημιώνουν –και όχι τους οπαδούς για να μην υποστούν τις συνέπειες του νόμου.   

X