ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μεγάλωσε πολύ ο ΠΑΟΚ φέτος, τα λάθη απαγορεύονται, πλέον

Μεγάλωσε πολύ ο ΠΑΟΚ φέτος, τα λάθη απαγορεύονται, πλέον

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και τονίζει ότι ο ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά θα πρέπει να παρουσιαστεί ουσιαστικός σε όλους τους τομείς

Πράγματι, για τον ΠΑΟΚ τα καλύτερα είναι μπροστά… Νομίζω ότι ουδείς μπορεί να διαφωνεί μ’ αυτή την διαπίστωση.

 

Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε πολύ φέτος. Ηταν, επιτέλους, η ομάδα που περίμενε ο κόσμος του να δει. Μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών, με ρόστερ το οποίο έδινε επιλογές, με έναν προπονητή που ήξερε να το διαχειριστεί.

 

Ηταν μακράν η κορυφαία ομάδα φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ήταν η πιο δημιουργική ομάδα, αυτή που διέθετε την περισσότερη ποιότητα, αυτή που έπαιζε πιο θεαματικά από κάθε άλλη.

 

Χάρμα ιδέσθαι ήταν ο ΠΑΟΚ σε πολλά ματς στην διάρκεια της σεζόν. Χαιρόσουν να τον βλέπεις, χόρταινες ποδόσφαιρο. Δεν βαριόσουν, σπάνια θα παραπονιόσουν ότι χαράμισες το χρόνο σου για να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι της ομάδας του Λουτσέσκου.

 

Όλα όσα περιγράφω παραπάνω, δεν είναι απλά πράγματα. Πολλά χρόνια είχε ο οπαδός του ΠΑΟΚ να ζήσει τέτοιες στιγμές με την ομάδα του.

 

Επειδή δεν έχω μνήμη χρυσόψαρου, δεν ξεχνώ πώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, στο πρόσφατο παρελθόν, παραπονιόταν για τα «ματάκια τους που πονούσαν…»

 

Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ είναι, πλέον, ομάδα άλλου επιπέδου. Είναι ομάδα με… ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, το οποίο της επιτρέπει να κάνει σχέδια για το μέλλον, να ποντάρει στις προοπτικές της και να αισιοδοξεί πως θα πετύχει πολλά περισσότερα απ’ όσα τα δύο τελευταία χρόνια.

 

Νομίζω ότι ποδοσφαιρικά ο ΠΑΟΚ είναι σε καλά χέρια. Ο Λουτσέσκου πέρασε τις εξετάσεις και έπεισε όσους αμφέβαλλαν για την ικανότητά του να οδηγήσει ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

 

Εφόσον εξακολουθήσουν να τον εμπιστεύονται, έχω την αίσθηση πως μπορεί τώρα να σχεδιάσει ακόμη καλύτερα ο Ρουμάνος, καθώς ξέρει ποια ομάδα έχει στα χέρια του και ποιες είναι οι ανάγκες της για να κοιτάξει ψηλότερα.

 

Διοικητικά χρειάζεται να οργανωθεί καλύτερα ο ΠΑΟΚ. Εγιναν πολλά λάθη στην διάρκεια αυτής της σεζόν. Υπήρξαν πολύ κακές εκτιμήσεις, σε πολύ κρίσιμα θέματα, τα οποία τα βρήκε μπροστά της η ομάδα και τα πλήρωσε ακριβά.

 

Αποκορύφωμα, ασφαλώς, η αφέλεια με την οποία τα στελέχη του ΠΑΟΚ –και ο περίγυρός τους- υποστήριξαν μια εξυγίανση η οποία δεν υπήρχε πουθενά αλλού εκτός από το… μυαλό τους.

 

Τέτοια τραγικά λάθη δεν επιτρέπονται από δω και πέρα. Οσο ισχυρός είναι ο ΠΑΟΚ εντός των γραμμών, άλλο τόσο πρέπει να είναι και εκτός.

X