ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Mεγάλος ο δρόμος, μεγάλο και το πάθος

Mεγάλος ο δρόμος, μεγάλο και το πάθος

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τη σημασία των βαθμών και την ικανοποίηση που θα πρέπει να νιώθει ο Άρης

Στο ποδόσφαιρο η νίκη και το κέρδος των 3β. σκεπάζουν ακόμη και την ποδοσφαιρική μετριότητα. Αυτός είναι ένας καλός λόγος που ο Αρης θα πρέπει να νιώθει ικανοποίηση που έφυγε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις βαλίτσες του από τη Μυτιλήνη. Σαφώς και ο τρόπος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος για καρδιακούς, αλλά αυτό λίγοι θα το θυμούνται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Πολύ δε περισσότερο στην περίπτωση που τελικώς ο Αρης πετύχει τον στόχο του να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

 

Να λοιπόν ένα καλό ερώτημα: Προλαβαίνει ο Αρης το τρένο της ανόδου. Για να μη θεωρηθώ μετά Χριστόν προφήτης, θυμίζω ότι περί αυτού τοποθετήθηκα σ’ αυτή εδώ τη στήλη,  πριν από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Τι έγραψα; Ότι παρότι η Λαμία βρίσκεται στο +8β. και ο Απόλλων στους +6β.  

 

Το Πρωτάθλημα έχει μεγάλο δρόμο ακόμη. Αυτή η άποψη αποκτάει μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που η Λαμία «πέταξε» δύο βαθμούς στην Ελευσίνα, έδρα απ’ αυτές που δεν φημίζονται ότι έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τους αντιπάλους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι την προσεχή Τετάρτη που ο Αρης υποδέχεται τον Πανελευσιανιακό στο «Κλ. Βικελίδης», τίποτε δεν είναι σίγουρο για τη Λαμία που θα δοκιμάζεται στα Τρίκαλα και μία μέρα αργότερα για τον Απόλλωνα που θα κοντράρεται με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο. Οπότε δεν θα είναι έκπληξη να μειωθεί ακόμη περισσότερο η διαφορά του Αρη από τις δύο προπορευόμενες ομάδες.

 

Βεβαίως οι «κίτρινοι» δεν θα πρέπει να πετούν τη σκούφια τους για την εμφάνιση τους κόντρα στην Καλλονή. Δικαιούνται όμως να υπερηφανεύονται για το αγωνιστικό πάθος που επέδειξαν και το ότι δεν παράτησαν τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι αυτό αποτελεί στοιχείο πάνω στο οποίο μπορεί να «χτίσει» την επόμενη ημέρα του στο Πρωτάθλημα ο Αρης.

X