ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μεγάλες προσδοκίες και... ερωτηματικά

Μεγάλες προσδοκίες και... ερωτηματικά

Στην τελική ευθεία κι ενώ στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η εικόνα της μεταγραφικής δραστηριότητας- Αρθρογραφεί ο Δ.Μπούζας

 

Θέλω να πιστεύω πως οι υπεύθυνοι της μεταγραφικής ενίσχυσης (Μπράνκο-Λουτσέσκου) των νταμπλούχων ξέρουν τι κάνουν και πως κάποιες αντιφάσεις και αδεξιότητες που προκύπτουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να αποτελούν απλές συμπτώσεις που δεν έχουν προκαλέσει κάποια σοβαρή ζημιά. Είναι αλήθεια πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει μείνει στη διαβεβαίωση του μεγαλομετόχου - ο οποίος σημειωτέον πάντοτε τηρεί τις υποσχέσεις του – για λίγες προσθήκες που θα προέρχονται όπως ο ίδιος τόνισε από μεταγραφές «πιο πάνω από το πάνω ράφι».

 

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο και μέσα από την αναφορά των περισσοτέρων ονομάτων που διακινούνται μέσω ανεπισήμων διαρροών δε φαίνεται να προκύπτει. Προσωπικά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για την παραπάνω άποψη με δεδομένη την πιθανότητα – για να μην παω τη βεβαιότητα – των γνωστών εντυπωσιακών παρεμβάσεων του Ιβάν όταν διαπιστώνει έστω και την τελευταία στιγμή πως οι συνεργάτες του κινήθηκαν κάτω από τον πήχη, με συνέπεια ο επικοινωνιακός αντίκτυπος να νοθεύει την περιρρέουσα ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ασπρόμαυρη οικογένεια.

 

Η ομάδα που πέτυχε τον περσινό άθλο, ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό έπος, λαβωμένη από σοβαρούς τραυματισμούς αυτή τη στιγμή έχει την απόλυτη ανάγκη ενίσχυσης υψηλού επιπέδου,. Χρήσιμες θεωρούνται και οι επιλογές μπακ-απ όπως και τα ντουμπλαρίσματα, όμως εκείνο που προέχει και προβάλλει σαν μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι η απόκτηση δύο τουλάχιστον σημαντικών και έμπειρων παικτών αδιαμφισβήτητης κλάσης, προκειμένου να μπουν στην ομάδα και να εξισσοροπήσουν την κατάσταση. Να διορθώσουν δηλαδή τα «ζύγια»… του αετού μέχρι να ξαναμπούν στη μάχη και οι δύο μεγάλοι απόντες: Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο. Μιλήσαμε για κάποιες αντιφάσεις και αδεξιότητες. Έτσι κρίναμε και εκτιμήσαμε κάποια πράγματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πολύ πιθανό και δίχως να έχουν κάποια βάση.

 

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία διάψευση και η επανάληψή τους προκαλεί σύγχυση, προβληματίζει αλλά και δημιουργεί όπως είναι επόμενο και ορισμένα ερωτηματικά. Επί παραδείγματι, δεν μπορεί να γράφεται όπως προαναφέραμε επανειλημμένα ότι ο Λουτσέσκου ζητά να παραμείνουν στο ρόστερ κάποιοι παίκτες και την ίδια στιγμή να διεξάγονται συζητήσεις για την πώλησή τους. Ο κόσμος διαβάζει και σίγουρα δεν του αρέσουν αυτές οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις. Επίσης αναφερθήκαμε σε κάποιες αδεξιότητες. Κάτι τέτοιο διαπιστώσαμε και στην περίπτωση της διαχείρισης της μεταγραφής του Ισμαέλ Σίλβα.

 

Ο τρόπος που έγινε δεν ήταν σοβαρός. Ο ΠΑΟΚ να ανακοινώνει την απόκτησή του και ο παίκτης με τον μάνατζέρ του για μεγάλο χρονικό διάστημα να δηλώνουν ότι δεν έχουν κάνει καμία συμφωνία. Εν πάση περιπτώσει κι επειδή φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε ότι υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Σάκχοφ (που δε δέχθηκε τη γεναιόδωρη προσφορά των 700.000 ευρώ του ΠΑΟΚ και έμεινε τώρα στα αζήτητα, παρά το γεγονός ότι τον... πολιορκούσαν όπως υποστηριζόταν από τους αβανταδόρους του ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη έχοντας τελικά μόλις μία προσφορά όλη και όλη με το 1/3 από όσα του έδινε ο Δικέφαλος), σε κάποιες ιδιαίτερα ευαίσθητες ή και από τη φύση τους ευάλωτες διαδικασίες και υποθέσεις πρέπει να επιδεικνύεται μεγάλη προσοχή.

 

Και κάτι ακόμη: Θα πρέπει να έχουμε και επίσημες παρεμβάσεις με διευκρινίσεις. Γιατί όταν ο ΠΑΟΚτσής διαβάζει συνέχεια ότι ο προπονητής απαιτεί παραμονή παίκτη κι αυτός πωλείται, θέλει οπωσδήποτε να μάθει ποιος είναι ο λόγος. Οι μέρες που ακολουθούν μέχρι τη λήξη των μεταγραφών μπορεί να λιγοστεύουν, ωστόσο είναι αρκετές για να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις και οι προσδοκίες για συγκεκριμένες, λίγες αλλά σπουδαίες μεταγραφές από το «πάνω ράφι» τις οποίες επαναλαμβάνουμε έχει απόλυτη ανάγκη αυτή τη στιγμή η ομάδα εν όψει και της τεράστιας πρόκλησης που υπάρχει γι’ αυτήν στα προκριματικά του Champions League.


Υγ: Η απόσυρση του φον Καραπαπά, κρύβει κάτι πιο σοβαρό από αυτό που επιχειρούν μερικοί να παρουσιάσουν σαν «έξυπνο» σκεπτικό του Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (22/6)

X