ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με το VW I.D. Vizzion Concept ταξιδεύουμε στο μέλλον!

Με το VW I.D. Vizzion Concept ταξιδεύουμε στο μέλλον!

Στο πλαίσιο της 88 Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης

Ένα ταξίδι στο... μέλλον σε ό,τι αφορά στις σεντάν επιλογές στη γκάμα της, μας έδωσε η Volkswagen, στο πλαίσιο της 88 Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης,  μέσω του I.D.Vizzion.

  

Πρόκειται για το τέταρτο μέλος της νέας ηλεκτρικής I.D. οικογένειας της μάρκας. Με χρονική, πρώτο θα μπει στην παραγωγή το 2020 το I.D. hatchback, μετά το ηλεκτρικό crossover I.D. Crozz , έπειτα το MPV I.D. Buzzκαι το 2022 το όχημα που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

 

 Αν και πολύ δύσκολα θα δούμε σε ευρεία παραγωγή σε τέσσερα μόλις χρόνια όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνονται στο I.D. Vizzion, όπως για παράδειγμα η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5. Γνώρισμα της οποίας είναι φυσικά η παντελής απουσία τιμονιού ή κάποιου συμβατικού συστήματος πλοήγησης. Απουσιάζουν επίσης πίνακες οργάνων ή πεντάλ, δίνοντας μία καθαρά lounge εικόνα στο εσωτερικό.

 

 Εκεί συναντάμε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα με υψηλό κεντρικό τούνελ, ενώ οι οδηγίες δίνονται είτε μέσω χειρονομιών είτε με φωνητικές εντολές. Μέσω τεχνολογίας HOLOLENS, οι επιβάτες έχουν με το όχημα εικονική διεπαφή, ενώ οι μοναδική… συμβατική λειτουργία προέρχεται από δύο περιστροφικούς διακόπτες που συναντώνται στην κεντρική κονσόλα και μέσω των οποίων οι επιβάτες μπορούν να δώσουν εντολή να ακινητοποιηθεί το όχημα.

 

 vw-id-vizzion-concept-official-c640short

 

Πάντως εκτός από την πλοήγηση, το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας προσφέρει και διαρκή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν εκτός οχήματος, αξιοθέατα, πληροφορίες κτλ. Οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τρία mode κίνησης: Relax, Active και Family.

  

vw-id-vizzion-concept-official-d640short

 

 Στο πρώτο οι επιβάτες μπορούν να ξαπλώσουν στα καθίσματα το κάτω μέρος των οποίων προεκτείνεται, ενώ χαλαρωτικές διαθέσεις εξασφαλίζουν η μουσική, αλλά και ο εσωτερικός φωτισμός. Στο Active θα μπορείς να κάθεσαι κανονικά στη θέση σου, να επικοινωνείς με το όχημα και να έχεις συμμετοχή σε όσα συμβαίνουν.

 

Τέλος, στο Family Mode, ο προσανατολισμός είναι προφανώς οικογενειακός και θα εξασφαλίζεται κοινή δραστηριότητα για τους επιβαίνοντες, αν και η VW δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

vw-id-vizzion-concept-official-b640short

 

Το μήκους 5.16m, πλάτους 1.94m και ύψους 1.5m σεντάν, πατάει σε τροχούς 24 ιντσών και διαθέτει μεγάλο μεταξόνιο (3.09m), μιας και απαιτείται ο μέγιστος δυνατός χώρος στο εσωτερικό. Ο σχεδιασμός του είναι κάτι ανάμεσα σε μοντέρνος και φουτουριστικός, με κουπέ χαρακτήρα, γυάλινη οροφή, HD Matrix φωτιστικά σώματα, μία λωρίδα LED στο εμπρός και το πίσω μέρος και φωτισμένο σήμα, υποδηλώνοντας τον ηλεκτρικό του χαρακτήρα.

 

vw-id-vizzion-concept-official-g640short

 

 Για την κίνησή του, εφοδιάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες που έχουν συνδυαστική ισχύ 302 ίππων και στέλνουν τη δύναμη και στους 4 τροχούς. Η τελική ταχύτητα που υπόσχεται η VW για το I.D. Vizzion είναι 180 km/h, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6.3 sec, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 111 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 665 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

 

 

vw-id-vizzion-concept-official-h640short

X