ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με το «3 επί 3» αφετηρία εκτόξευσης, οι νταμπλούχοι ανασυγκροτούνται

Με το «3 επί 3» αφετηρία εκτόξευσης, οι νταμπλούχοι ανασυγκροτούνται

Ο Φερέιρα και οι παίκτες του προετοιμάζονται για το τοπικό ντέρμπι, κρατώντας την εξαιρετική απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Φερέιρα και οι παίκτες του προετοιμάζονται για το τοπικό ντέρμπι, κρατώντας από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο το «μεγάλο διπλό» και την εξαιρετική απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο.

 

Παρακολουθώντας την... επικαιρότητα και τις απόψεις που καταθέτουν οι «ειδικοί» για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οφείλω να ομολογήσω πως δεν έβγαλα άκρη, πέραν του γεγονότος ότι χρίζουν πρώτο φαβορί τον Ολυμπιακό και τους περσινούς νταμπλούχους αουτσάιντερ. Το πως το δικαιολογούν και με τι επιχειρήματα το τεκμηριώνουν, δυστυχώς δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

 

Διατηρώ ισχυρές επιφυλάξεις με δεδομένη την ασάφεια η οποία προκύπτει τόσο από το «μικρό δείγμα» που λαμβάνεται υπόψιν και μάλιστα στο ξεκίνημα του θεσμού, όσο και από τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή και οι οποίες αφορούν σημαντικές παραμέτρους της δραστηριότητας των διεκδικητών του τίτλου (εμφανίσεις, αποτελέσματα, ψυχολογία). Αυτή τη στιγμή οι δύο φερόμενοι ως ανταγωνιστές, έχουν την ίδια συγκομιδή βαθμών.

 

Συγκρίνοντας την εικόνα τους, διαπιστώνουμε ότι συνάντησαν δυσκολίες τις οποίες ξεπέρασαν. Οι μεν Θεσσαλονικείς με πίεση και με άγχος, αλλά καθαρά και δίκαια, οι δε Πειραιώτες με τη γνωστή μέθοδο της διαιτητικής λαθροχειρίας και του ευτελισμού του VAR. Στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και με τη Λάρισα είχαμε μετριότατες έως κακές εμφανίσεις της ομάδας του Μαρτίνς, ενώ στο προχθεσινό με το Βόλο μέχρι το 70΄ έβλεπα έναν ανούσιο Ολυμπιακό.

 

Στις τρεις αγωνιστικές λοιπόν, σε επίπεδο ποιότητας αν κάτι ξεχώρισε από τα παιχνίδια και των δύο ομάδων, νομίζουμε ότι ήταν η εικόνα του φερόμενου ως αουτσάιντερ ΠΑΟΚ, στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του στο Περιστέρι, σε μια πολύ δύσκολη και σκληρή έδρα. Σαφέστατα θα ήταν αστείο να συγκρίνουμε αυτή την απόδοση, με το τελευταίο εικοσάλεπτο που είχε στο Φάληρο ο Ολυμπιακός απέναντι στο νεοφώτιστο Βόλο. Αναφερθήκαμε παραπάνω σε κάποιες παραμέτρους που αυτή τη στιγμή διαμόρφωσαν θετικές ή αρνητικές συνθήκες και οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση διαδραμάτισαν σοβαρή επιρροή σε ότι έχει σχέση με τη ψυχολογία. Η σοβαρότερη αφορά το θέμα της τεχνικής ηγεσίας.

 

Ο Ολυμπιακός διατηρεί τον περσινό του προπονητή, ενώ ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα με την αιφνιδιαστική απόδραση του Λουτσέσκου στο ξεκίνημα της προετοιμασίας!

 

Η αναταραχή απρόβλεπτη και μεγάλη, με το νέο κόουτς να μην γνωρίζει απολύτως τίποτα για την καινούργια του ομάδα. Ο χρόνος της προσαρμογής του ιδίου αλλά και των παικτών του μικρός. Οι αλλαγές, η αφομοίωση τακτικής και ότι ήθελε να επιβάλλει ο Πορτογάλος, όπως ήταν επόμενο δημιούργησαν δυσκολίες στην ανάπτυξη και στο ρυθμό. Όμως σε κάποια διαστήματα που η ομάδα έδειχνε να βρίσκει αυτό που έψαχνε ο προπονητής της, παρουσίασε μια θαυμάσια εικόνα (Περιστέρι, α΄ μέρος).

 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν υπέστη πλήγματα τα οποία αγωνίστηκε και αγωνίζεται να τα ξεπεράσει και όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα απελευθερωθεί από το όποιο άγχος που του δημιουργούν. Το ότι δεν βοηθήθηκε μεταγραφικά είναι κι αυτό μια παράμετρος, όμως υπάρχει ενδεχόμενο να αντιμετωπιστεί τόσο με τις επιστροφές των δύο σημαντικών παικτών του (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο), όσο και με μια πιθανή ενίσχυση τον Δεκέμβρη. Οι συγκρίσεις λοιπόν ανάμεσα στο φαβορί και στο αουτσάιντερ δεν δείχνουν καμία διαφορά, πέραν του γεγονότος ότι οι νταμπλούχοι αντιμετώπισαν απρόβλεπτες καταστάσεις και εμπόδια. Ο χρόνος δίνει το δικαίωμα και την ευκαιρία για αλλαγές και διαφοροποιήσεις.

 

Οι ειδικοί ας κάνουν υπομονή κι ας μην επηρεάζονται από την χειμαρρώδη και φαιδρή ερυθρόλευκη προπαγάνδα, η οποία παρουσιάζει σαν υπερομάδα ένα συγκρότημα που τα δύο από τα τρία παιχνίδια του, τα κέρδισε με την διαιτησία (το σφαγιασθέν παράρτημα της Τρίπολης έκανε την πάπια, ενώ ο Κούγιας τα έχωσε χοντρά στον διαιτητή με τις σκληρές δηλώσεις και ανακοινώσεις του). Και κάτι τελευταίο. Από προχθές και σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι πάντες – ακόμη και εδώ πάνω – ασχολούνται με το πόσο προβληματική ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ! Το έχουν έγνοια και καημό ή στοχεύουν κάπου αλλού; Για να καταλαβαινόμαστε.

 

ΥΓ: Σύνδεση με τον τίτλο μας. Ο Φερέιρα και οι παίκτες του αφού έκαναν την αυτοκριτική τους, έχουν αφοσιωθεί στην προετοιμασία τους για το ντέρμπι, κρατώντας το 3/3 και το μεγάλο διπλό στο Περιστέρι, για να το χρησιμοποιήσουν σαν αφετηρία της διαρκούς και σταθερής τους βελτίωσης, που θα τους εγκαταστήσει μόνιμα στην κορυφή.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X