ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με την «επιστροφή» τους ο ΠΑΟΚ θα γίνει πανίσχυρος

Με την «επιστροφή» τους ο ΠΑΟΚ θα γίνει πανίσχυρος

Ο Φερέιρα βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου, σίγουρα θα έχει ήδη σχεδιάσει ανάλογο πλάνο με το οποίο τώρα θα διαχειριστεί το διάστημα της απουσίας τους

Οι πρωταθλητές καλούνται να διαχειριστούν έξυπνα και αποτελεσματικά το διάστημα της απουσίας των υπερπολύτιμων: Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, καθώς και του Βέρνμπλουμ. Η επάνοδος των οποίων θεωρείται υψίστης σημασίας γεγονός.

 

Σύνηθες φαινόμενο πλέον οι συντριβές ρεκόρ και το σπάσιμο παραδόσεων, όταν πρόκειται ο κόσμος του ΠΑΟΚ να «τοποθετηθεί» και να «εκφραστεί» σε προκλήσεις και στοιχήματα που αφορούν σημαντικές και ιστορικές στιγμές. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Ως εκ τούτου η φρενίτιδα για τα διαρκείας και η ανακοίνωση ενός ακόμη sold out θεωρείται σαν ένα ακόμη «επίτευγμα» της ασπρόμαυρης οικογένειας, για το οποίο άλλοι θα μιλάνε με θαυμασμό και σεβασμό και άλλοι θα κινδυνεύουν να αυτοδηλητηριαστούν καταπίνοντας τη χολή τους. Διάβασα σε μια αθηναϊκή εφημερίδα το εξής: «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ, αν άφηνε ελεύθερα σε αριθμό τα διαρκείας του συλλόγου, ίσως να έκλεινε από τώρα όλες τις κερκίδες της Τούμπας».

 

Είναι γνωστό βέβαια όμως, ότι η πολιτική της ΠΑΕ έχει βάλει πλαφόν στα 22 χιλιάδες, προκειμένου να μένουν κάποια εισιτήρια (6 έως 7 χιλιάδες) για τους υπόλοιπους φίλους της ομάδας.

 

Διευκολύνοντας έτσι και κατά κύριο λόγο τους ΠΑΟΚτσήδες της επαρχίας, η οποία κατά γενική ομολογία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ασπρόμαυρη. Είναι αλήθεια πως στη συγκεκριμένη περίπτωση για την εκτόξευση του ενδιαφέροντας στα διαρκείας κατά κάποιο τρόπο - και στο ελάχιστο θα έλεγα - συνέτεινε και η «άφιξη» των πρωταθλητών της Ολλανδίας στην Τούμπα.

 

Ωστόσο αυτή η υπερθέρμανση του ασπρόμαυρου ψυχισμού διαχρονικά παρατηρείται πολύ τακτικά. Και όπως είναι επόμενο και λογικό, επηρεάζει σίγουρα ψυχολογικά και την ομάδα.

 

Κάτι που το χρειάζεται ο Φερέιρα και οι παίκτες του, ιδιαίτερα στη δύσκολη αποστολή της Τρίτης. Στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει και μια νέα μεταγραφική προσθήκη (Αλμπορνός).

 

Αναφερόμενοι σε προσθήκες που έγιναν και που μπορούν να βοηθήσουν (το κατά πόσο θα φανεί μέσα στο γήπεδο) θεωρούμε επίκαιρο να υπενθυμίσουμε κάτι που έχει σχέση και με συγκεκριμένες «επιστροφές» υπερπολύτιμων μονάδων, των οποίων η επάνοδος προφανώς και θα καταστήσει το ρόστερ του δικεφάλου εντυπωσιακά ενισχυμένο. Παίκτες της αξίας του Βιεϊρίνια, του Μαουρίσιο καθώς και του Βέρνμπλουμ, αδιαμφισβήτητα δίνουν μεγάλες διαστάσεις και μεγαλύτερες προοπτικές.

 

Ο Φερέιρα βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου, σίγουρα θα έχει ήδη σχεδιάσει ανάλογο πλάνο με το οποίο τώρα θα διαχειριστεί το διάστημα της απουσίας τους. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αν τα καταφέρει αυτή την περίοδο να κρατήσει «καθαρό πεδίο δράσης», η τελική επίθεση, έχοντας στην διάθεση του και τη «δύναμη πυρός» των τριών απόντων και ιδιαίτερα του Βιεϊρίνια και του Μαουρίσιο, θα αποτελέσει έναν απλό περίπατο προς την κορυφή.

 

ΥΓ1: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Ποζίδη. Ο λεβέντης Πόντιος Ολυμπιονίκης με το χαμό του βύθισε στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό, τον οποίο τίμησε με την πληθωρική και γεμάτη μεγάλες και διεθνείς διακρίσεις παρουσία του.

 

ΥΓ2: Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδειχθεί και στη διαχείριση της περίπτωσης του Λάμπρου. Ο ταλαντούχος παίκτης, αποδεδειγμένα χαρισματικός και αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, επιβάλλεται να τύχει ανάλογης αξιολόγησης. Ο δεύτερος δανεισμός του και η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, όπως και η επιμονή του να επιστρέψει στην Τούμπα παρά το γεγονός ότι είχε σημαντικές (και όχι σικέ) ευρωπαϊκές προτάσεις, του δίνει το δικαίωμα να ζητήσει να μην «κοπεί ο ομφάλιος λώρος» του, από το ρόστερ των πρωταθλητών.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X