ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με… συνοπτικές διαδικασίες αδιαφορώντας στις προκλήσεις

Με… συνοπτικές διαδικασίες αδιαφορώντας στις προκλήσεις

Ο Δημήτρης Μπούζας γράφει για τον ΠΑΟΚ που δε θα πρέπει να δώσει περιθώρια στην ΑΕΛ, ούτε υποψίες για την ανωτερότητά του, αλλά και για το τρίβαθμο

 

Πολύς λόγος έγινε προφανώς και  γίνεται ακόμη, για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα. Κι αυτό γιατί έχει χαρακτηριστεί σαν υψηλής επικινδυνότητας! Όχι τόσο για αγωνιστικούς λόγους, όσο για το ενδεχόμενο ενός πιθανού εξωαγωνιστικού εκτροχιασμού, εξαιτίας κάποιων προκλήσεων που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά τη διάρκειά του.

 

Προκλήσεων μεθοδευμένων ή εκτός προγραμματισμού, οι οποίες στο σύνολό τους ή η καθεμιά περίπτωση ξεχωριστά θα μπορούσαν να βγάλουν εκτός πλαισίου «κανονικότητας» τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πιθανολογήσεις και εικασίες που εστιάζονται κατά την προσωπική μας άποψη στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις πρόσφατες αλλεπάλληλες δηλώσεις του ιδιόρρυθμου και παρορμητικού ιδιοκτήτη της ΑΕΛ που έγιναν μετά την απόφαση της τιμωρίας που προέκυψε στην εκδίκαση του επεισοδίου του με τον Ελ Καντουρί (άθλιο φτύσιμο), αλλά και με την «ευκαιρία» -όπως ο ίδιος την εξέλαβε- της απάντησής του στον ομόλογό του, του ΠΑΣ Χριστοβασίλη. Και στις δύο περιπτώσεις επιτίθεται στον ΠΑΟΚ με υπαινιγμούς οι οποίοι ενοχλούν σε κάποια σημεία και προσβάλλουν και τον Ιβάν και τον σύλλογο.

 

Ο «υπερβάλλων ζήλος» του έμπειρου νομικού πολλές φορές τον οδηγεί σε εύκολες και αναιτιολόγητες τοποθετήσεις. Οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στον ίδιο, γιατί ποντάροντας στην άνεση λόγου και την αδιαμφισβήτητη ευελιξία που διαθέτει στους διαξιφισμούς, σε πολλές περιπτώσεις αυτοπαγιδεύεται. Χαρακτηριστική η ανακολουθία (κοινώς κωλοτούμπα) στην υπόθεση Μαρινάκη. Κατά πάσα πιθανότητα αυτές οι δηλώσεις άφησαν να αιωρείται μια αίσθηση υποψίας και φόβου ότι θα προκύψει κάποιο πρόβλημα στον αγώνα.  Προσωπική μας εκτίμηση ότι αυτό δε θα γίνει. Ούτε η ομάδα, αλλά και ούτε ο ιδιοκτήτης της θα προχωρήσουν σε κάτι που θεωρείται πολύ τραβηγμένο. Στην απευκταία περίπτωση που συμβεί, νομίζουμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη ψυχραιμία και σοβαρότητα που επιβάλλεται να επιδείξει μια ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟΚ και της προοπτικής να διεκδικεί αυτή τη στιγμή δύο τίτλους. Επί του προκειμένου λοιπόν σήμερα το βράδυ ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα πρέπει να έχουν κατά νου ένα και μόνο πράγμα: Το τρίβαθμο. Κι αυτό θα το πετύχουν επιβάλλοντας στον αντίπαλό τους την απόλυτη αγωνιστική τους κυριαρχία και ανωτερότητα. Νίκη και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Σήμερα και όπως εξελίσσονται τα πράγματα όλα όσα μεθοδεύονται και επιστρατεύονται, επικεντρώνονται στο να παγιδέψουν τον ΠΑΟΚ. Εξυπακούεται λοιπόν ότι θα προσπεράσουν με την ανάλογη ψυχραιμία ό,τι εμπόδιο βρεθεί μπροστά τους.  Δε χρειάζονται σπασμωδικές αντιδράσεις. Απλά επαγρύπνηση, καθαρά μυαλό και εγρήγορση. Ήδη στον χώρο του Πρωταθλήματος βλέπουμε καινούργιες ανίερες συμμαχίες και συμπορεύσεις με κοινό στόχο να αποκόψουν τον Δικέφαλο του Βορρά από τον διπλό του στόχο. Ερυθροενωσίτικες πλέον υπόγειες συζεύξεις με φόντο το καπέλωμα της διαιτησίας για τον παλιό χαλίφη και για τον καινούργιο. Σήμερα το βράδυ η ομάδα έχει τον λόγο. Αυτή θα δώσει την απάντηση.

 

ΥΓ: Απορούμε και μετά τη χθεσινή διαιτησία του κ. Ευαγγέλου, που ξεκλείδωσε τις δυσκολίες των γηπεδούχων με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, τι λόγο θα έχουν οι εκπρόσωποι της Ενωσης στη συνάντηση με την ΚΕΔ. Γιατί πράγμα θα παραπονεθούν; Πέναλτι παίρνουν εκτός και εντός μεγάλης περιοχής, αμφισβητούμενα ή όχι, κανείς δεν τους ενοχλεί. Μήπως θα ήθελαν οι αποστάσεις των κανονισμών να συρρικνωθούν ή να απλωθούν, ώστε ο κάθε Βάτσιος και ο κάθε Ευαγγέλου να διευκολύνονται; Σημειωτέον πως όσοι είδαν το χθεσινό παιχνίδι ασφαλώς θα διαπίστωσαν ότι στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα κι ενώ κινδύνευε η ΑΕΚ (παρ’ ότι έχανε ευκαιρίες) αφέθηκε ένα οφσάιντ που έβγαζε μάτια για να γίνει το 2-0 και να διασφαλιστεί η νίκη. Μέγας «ξεκλειδωτής» ο κ. Ευαγγέλου, για όσους θυμούνται τι απίστευτα διέπραξε (και για τα οποία μπήκε για λίγο στο ψυγείο) υπέρ του Ολυμπιακού. Τώρα ερυθρόλευκοι και Ενωσίτες χέρι-χέρι πηγαίνουν στην ΚΕΔ για να «τακτοποιήσουν» τις ανησυχίες τους και να

X