ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με πρωτιά μιας αγωνιστικής δεν βγαίνει η υποχρέωση τους

Με πρωτιά μιας αγωνιστικής δεν βγαίνει η υποχρέωση τους

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση

Μετά από πολλές τρικυμίες (και ναυάγια και ναυάγια…) ο ΠΑΟΚ τελικά, δε βυθίστηκε. Και δεν επέπλευσε, απλά. Κυριάρχησε…

  

Όπως αποδώσαμε ψόγο και μομφή για τα ναυάγια, οφείλουμε – και το πράττουμε δίχως δεύτερη κουβέντα – κι αποδίδουμε επαίνους κι εύσημα. Σε όλους, όσους συνέβαλαν (παράγοντες, προπονητές, παίκτες…) στην επί του παρόντος – για να είμαστε σαφείς -  κυριαρχία του ΠΑΟΚ.

  

Δίχως φυσικά, όλοι αυτοί με τους επαίνους και τα εύσημα, μετά την πρωτοκαθεδρία στην βαθμολογία, κι εμείς μαζί να θεωρούν και να θεωρούμε επετεύχθη και κάποιο μεγάλο κατόρθωμα. Ο ΠΑΟΚ απλά, μετά τις τρικυμίες και τα ναυάγια βρήκε τη ρότα του. Παρήγαγε την ισχύ του. και πέρασε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Αν και κατά την ταπεινή μας άποψη έπρεπε ήδη να είναι εκεί. Και δη με διαφορά βαθμών από τους αντιπάλους του.

  

Τούτο επειδή και καλύτερη ομάδα – όπως επί του παρόντος, αποδεικνύεται – έχει και καλύτερο πρόγραμμα είχε. Έπρεπε λοιπόν, να ήταν σε ακόμη καλύτερη βαθμολογική

 

Κατάσταση. Κατάσταση, έτσι; Όχι θέση. Θα ήταν καλύτερη η βαθμολογική του κατάσταση με μεγαλύτερη διαφορά. Το ξαναλέμε…

  

Ως εκ τούτων δεν χρειάζονται οι θριαμβολογίες προπονητών και παικτών για την πρωτιά. Χρειάζονται: Πρώτον, αύξηση αυτοσυγκέντρωσης. Δεύτερον, αύξηση αυτοπεποίθησης. Τρίτον, αύξηση πίστης στον στόχο. Και τέταρτον αύξηση προσπάθειας για ανταπόκριση στις προσδοκίες του κόσμου του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά θα φέρουν τον κόσμο στην Τούμπα. Θα αποκαταστήσουν ολοκληρωτικά την εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα του. Θα δικαιώσουν την οικογένεια Σαββίδη η οποία επιμένει νε κερνά ροδόσταμο την ομάδα της. Κι εκείνη αν την ποτίζει φαρμάκι!

  

Δικαίωση ή ανταπόκριση της ομάδας του ΠΑΟΚ με μίας αγωνιστικής πρωτιά… Δε νοείται! Πώς να το κάνουμε, δηλαδή;

  

Και που είστε εσείς, προπονητές και παίκτες; Με πρωτιά μιας αγωνιστικής δεν βγαίνει η υποχρέωση σας!

  

Άντε να μη ξύσουμε πάλι, πληγές. Αρχίζοντας από τον αποκλεισμός – ντροπή στο Γιουρόπα Λιγκ. Να μην αρχίσουμε.  Και δεν αρχίζουμε…   

  

Φυσικά κι αξίζουν εύσημα κι έπαινοι σε όλους επειδή δρομολογήθηκε αναστροφή του κλίματος. Εξελίχθηκε αγωνιστική αντεπίθεση Και κατέστη πρωτοπόρος ο ΠΑΟΚ. Οφείλουμε κι αναγνωρίζουμε πως όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια. Διαχειρίστηκαν – κατά πως φαίνεται μέχρι τώρα - ορθά την κρίση. Και δεν επέπλευσε ο ΠΑΟΚ. Κυριάρχησε. Πάντα βέβαια, επί του παρόντος. Έχοντας ιδιαίτερα εύκολο πρόγραμμα από το οποίο όμως, απέτυχε να συγκεντρώσει βαθμούς ανάλογα της διαφορά ισχύος με τους αντιπάλους του αλλά… Πέτυχε να καταστεί πρωτοπόρος της βαθμολογίας!

  

Δεν αρκεί αυτή επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ και μπορεί και θέλει να παραμείνει πρωτοπόρος. Για να το πετύχει απαιτούνται έργα κι ουχί (κι άλλα…) λόγια. Επιμένουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας σε τούτο.

  

Τώρα αρχίζουν λοιπόν, τα δύσκολα. Προπονητές και παίκτες καλούνται να αποδείξουν, πως δικαιούνται της εμπιστοσύνη και της στήριξης του κόσμου του ΠΑΟΚ. Και φυσικά, της οικογένειας Σαββίδη. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ κι η οικογένεια Σαββίδη τους πιστεύει και τους στηρίζει. Για να δούμε τώρα στα δύσκολα πόσο αυτοί πιστεύουν και πόσο αυτοί στηρίζουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την οικογένεια Σαββίδη!   

  

Λέει μία παροιμία: Όταν ο Θεός δίνει το αλεύρι, παίρνει ο εξαποδώ το σακί! Ας την έχουν υπόψη τους όλοι, μα όλοι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κακό δεν κάνει εάν την έχουν στα υπόψη τους…

 

X