ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με παρέμβαση των χαλίφηδων «επέστρεψαν» οι τιμωρημένοι

Με παρέμβαση των χαλίφηδων «επέστρεψαν» οι τιμωρημένοι

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την δεύτερη ευκαιρία της ΚΕΔ σε δύο διαιτητές που διέπραξαν κακουργήματα

 

Τους διαιτητές που θα σφυρίξουν την προσεχή αγωνιστική περίοδο ανακοίνωσε η ΚΕΔ της ΕΠΟ. Μια πρώτη ματιά «σκοντάφτει» στο όνομα Κομίνης και μια δεύτερη στα Αριστείδης Βάτσιος και Αλέξανδρος Κατσικογιάννης. Για τον πρώτο δεν χρειάζεται να καταθέσουμε άποψη από τη στιγμή που επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στο μυστηριώδη «έρωτα» που τον συνδέει με τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα, ο οποίος τον διατήρησε στους πίνακες, αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο και αδιαφορώντας για το έγκλημα που διέπραξε στην Τούμπα.

 

Και το οποίο φυσιολογικά θα έπρεπε να προκαλέσει αστραπιαία τον ισόβειο αποκλεισμό του από τους πίνακες και τον εξοβελισμό του από το χώρο της διαιτησίας. Λέγεται ότι στην περίπτωσή του με τη σκανδαλώδη παραμονή του και επιπρόσθετα για την προνομιακή «χρησιμοποίησή του» (ρέκορντμαν διορισμών) στην πρωταρχική και κρίσιμη απόφαση να μείνει στους πίνακες παρενέβη μεγαλόσχημος ποδοσφαιρικός παράγοντας (ένας από τους χαλίφηδες του χώρου), επηρεάζοντας – άγνωστο πώς – τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή. Με τον οποίο όμως αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια τα τσούγκρισαν προφανώς γιατί δεν του έκανε άλλο ένα παρόμοιο «δώρο».

 

Ο Κομίνης λοιπόν μένει ακούνητος στους πίνακες, με τον Τριτσώνη ασφαλώς ο οποίος διαχειρίζεται τα της διαιτησίας (πλην της περίπτωσης της μετάκλησης των ξένων) να βρίσκει την ευκαιρία να βάζει από το παράθυρο με το πρόσχημα της δεύτερης ευκαιρίας τα πρωτοπαλίκαρα των δύο χαλίφηδων, τα οποία είχαν αποβληθεί λόγω απίστευτων και εξωφρενικών αποφάσεων που όλο συμπτωματικά αφορούσαν σφαγές αντιπάλων της Ένωσης και των «δαφνοστεφανωμένων». Μη μου πείτε πως ξεχάσατε πως ο Βάτσιος τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε δώσει το περιβόητο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, σε βάρος της Λαμίας ενώ η μπάλα ήταν περίπου δύο μέτρα εκτός περιοχής τη στιγμή της παράβασης. Ούτε ότι ξεχάσατε πώς έπαιζε τους ερυθρόλευκους ο κλώνος του Μπριάκου από την Ήπειρο, Κατσικογιάννης. Τα λεβεντόπαιδα λοιπόν επιστρέφουν για να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν υποχρεωμένα να αποδείξουν ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη του Τριτσώνη αλλά και την αντίστοιχη εκείνων ποιυ επέβαλαν την επιστροφή τους. Θα μου πείτε τώρα εκεί έμεινε, σε αυτούς τους δύο, το θέμα της διαιτησίας; Υποστηρίζεται ότι μετά την τιμωρία τους θα είναι κουμπωμένοι και προσεκτικοί, αφού από την τρίτη αγωνιστική, όπως υποστηρίζεται, θα υπάρχει και το VAR.

 

Θα συμφωνήσω μαζί σας, όχι απόλυτα αλλά μέχρι ενός σημείου. Ότι δηλαδή με το VAR θα αποφευχθούν πιθανόν τα ακραία και σκανδαλώδη. Όμως αυτό από μόνο του δε λύνει το πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την πασιφανέσταη επιρροή που είχαν και διατηρούν ακόμη πιο έντονα οι 2 χαλίφηδες του χώρου και ο τρόπος που την επιβάλλουν. Ήδη ο Περέιρα έχει υποστεί διάβρωση. Δεν είναι μονο η περίπτωση Κομίνη. Είναι και ο συστηματικός πόλεμος που του γίνεται από το δίδυμο και ο οποίος σίγουρα τον έχει κλονήσει και πιθανόν να μην έχει πλέον το κουράγιο να αντιδράσει υπολογίζοντας βέβαια στην ηρεμία του αλλά και στον… αξιοπρεπέστατο μισθό του. Το παραμάγαζο (ΚΕΔ) όπως αποδεικνύεται με την επιστροφή των τιμωρημένων ελέγχεται πλήρως. Ό,τι έχει σχέση με την Έλληνες διαιτητές και επόπτες μέσω του Τριτσώνη έστω και συγκεκαλυμμένα θα βοηθήσει τους χαλίφηδες.

 

Το κομμάτι των ξένων διαιτητών ίσως παραμείνει άθικτο και ανεπηρέαστο, κι αυτό γιατί οι επίτροποι έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται, ποιοι ξαι πώς κινούνται παρασκηνιακά, κάνουν κουμάντο και δείχνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να τους επιτρέψουν να στήσουν νέες παράγκες. Ελπίδες με το VAR για να αποφευχθούν τα τερατώδη υπάρχουν. Εστω και με Κομίνηδες, Βάτσιους, και Κατσικογιάννηδες; Ιδωμεν!

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/7)

X