ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με παλιό ύφασμα καινούργιο κουστούμι δεν γίνεται με τίποτα

Με παλιό ύφασμα καινούργιο κουστούμι δεν γίνεται με τίποτα

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό και την στάση του Γιώργου Βασιλειάδη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης άρχισε από χθες τον κύκλο των επαφών με ανθρώπους που εμπλέκονται με τη Super League. Μεταξύ των άλλων συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λίγκας Γιώργο Στράτο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση.

 

Πρόσωπα τα οποία έχουν πολύχρονη εμπλοκή με το ποδόσφαιρο και ο καθένας έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Ηταν λοιπόν κομμάτι ενός χώρου ο οποίος φημίζονταν και φημίζεται για τη διαπλοκή. Είναι γνωστό αν η παρουσία τους βοήθησε ή όχι την προαγωγή του ποδοσφαίρου και την εξυγίανση του και επ’ αυτού δεν έχω λόγους να αναφερθώ σ’ αυτό το σημείωμα.

 

Γνωστός είναι ο βίος και η πολιτεία και των περισσοτέρων ποδοσφαιρικών παραγόντων τους οποίους συνάντησε χθες ή θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Αθλητισμού. Βλέπετε στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν.

 

Οπότε καμία έκπληξη πού συναντάμε πρόσωπα τα οποία ή συμμετείχαν στο χτίσιμο της θρυλικής παράγκας του ελληνικού ποδοσφαίρου ή αποτέλεσαν γρανάζια της μηχανής της διαφθοράς.

 

Οπότε από πού μπορεί να αντλεί ο κ. Βασιλειάδης αισιοδοξία ότι με τις συναντήσεις που θα κάνει θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα για την επόμενη ημέρα του εγχώριου ποδοσφαίρου; Εκτός κι αν πιστεύει ότι θα τους φέρει στο φιλότιμο ή θα τους στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι τους περιμένει αν δεν συμμορφωθούν. Κι αν ισχύει το δεύτερο προς τι η ανοχή της πολιτείας μέχρι τώρα, η οποία ήταν αντίθετη από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον επαγγελματικό αθλητισμό; 

 

Σαφώς και τεκμηριωμένη απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει. Αλλά και η ευαισθητοποίηση όλων όσων σφύριζαν αδιάφορα εδώ και 20 χρόνια, παρότι γνώριζαν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ένας χώρος αγγέλων, προκαλεί μόνο γέλια. Περίπου όσα οι παραστάσεις του γνωστού επιθεωρησιακού ηθοποιού του Μάρκου Σεφερλή.    

 

FOCUS

Δύο κινήσεις του Δημήτρη Σπανού στον αγώνα με τον Εργοτέλη, έσωσαν τον Αρη και τον ίδιο. Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε τον Πλατέλλα στο κέντρο πίσω από τον φορ και από την αρχή είχε δώσει εντολή στους επιθετικούς να μη μαρκάρουν ψηλά όταν την μπάλα την έχει ο αντίπαλος  τερματοφύλακας.

X