ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με κεκτημένη ταχύτητα και ενισχυμένη αυτοπεποίθηση

Με κεκτημένη ταχύτητα και ενισχυμένη αυτοπεποίθηση

Ο ΠΑΟΚ ξεπερνάει τα προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών χωρίς συνέπειες - Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Το πρόσφατο «σοκ» με το σοβαρό τραυματισμό του Μαουρίσιο, όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε λύπη, ανησυχία, αλλά και προβληματισμό. Ωστόσο, αν θα μπορούσε να υπάρξει ένας διαχωρισμός ή ένα μέτρο σύγκρισης ανάμεσα σε αυτά τα συναισθήματα, θα έλεγε κανείς πως η στεναχώρια για την περιπέτεια του συμπαθέστατου Ζοσέ είναι εκείνο που υπερτερεί των υπολοίπων τα οποία αφορούν τον κόουτς της ομάδας και είναι αποκλειστικά της ευθύνης και της αρμοδιότητάς του.

 

Επί του προκειμένου βέβαια υπάρχει μια άποψη πως αυτός ο ΠΑΟΚ με το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει καταφέρνει να προσπερνά άνευ απωλειών βαθμολογικών τα παρόμοια προβλήματα βασικών απουσιών. Κάτι που το πέτυχε στο φετινό πρωτάθλημα, όσες φορές βρέθηκε μπροστά σε τέτοια αδιέξοδα. Η σωστή διαχείριση των χρυσών εφεδρειών που διαθέτει διευκολύνει πολύ τον κόουτς να αντιμετωπίζει με επιτυχία ό,τι απρόβλεπτο προκύπτει διατηρώντας με σχετική ευκολία την ισορροπία του βασικού σχήματος.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Λουτσέσκου, απόντος του Ζοσέ σε ολόκληρο το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου καλείται να βρει την ιδανική λύση μέσα από το υπάρχον ρόστερ για να καλύψει το κενό του.

 

Ο αριθμός των υποψηφίων που προβάλλουν στο χώρο του κέντρου σαν συμβατές αναπληρώσεις, λόγω «αποψίλωσης» με τις γνωστές μεταγραφικές αστοχίες και απομακρύνσεις τύπου Χαρίση, περιορίζεται στους Ολιβέιρα, Κάνιας, Σάκχοφ, Μίσιτς, χωρίς αυτό να αποκλείει όμως και το ενδεχόμενο από πλευράς Λουτσέσκου να επιλέξει κάποιες άλλες εναλλακτικές με εσωτερικές ανακατατάξεις και αναθέσεις νέων ρόλων σε πρωτοκλασάτους μεσοεπιθετικούς που περισσεύουν κάθε φορά από το βασικό σχήμα.

 

Αν μείνουμε στην τετράδα που προαναφέραμε, επιβάλλεται να σταθούμε ιδιαίτερα στην παρουσία και στον επιτελικό ρόλο που καλείται να αναλάβει μετά την αποχώρηση του Μαουρίσιο, ο Πορτογάλος Σέρτζιο Ολιβέιρα. Αλλά και στο ποιος από τιος υπόλοιπους τρεις σε πρώτη εκτίμηση και βάσει των χαρακτηριστικών που διαθέτει, θα μπορούσε να αποτελέσει τον ιδανικό παρτενέρ του. Κατά την προσωπική μας άποψη, τον πρώτο λόγο έχει ο Κάνιας.

 

Ενας Κάνιας όμως με καλή ψυχολογία και όχι επηρεασμένος από το «ξενέρωμα» της ολοφάνερης διάθεσης να μην του ανανεωθεί το συμβόλαιο. Εδώ σε αυτό ακριβώς το σημείο μπαίνει η υποσημείωση της απαραίτητης αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος και των κινήτρων του Ισπανού, προκειμένου απερίσπαστος να βοηθήσει.

 

Μια βοήθεια που κρίνεται σημαντική και που τη χρειάζεται σίγουρα η ομάδα, από τη στιγμή που έχει μπροστά της και απέναντί της και τους δύο στόχους της. Στη σειρά ο Σάκχοφ: Ενας φιλότιμος ρολίστας μαχητής, του οποίου η βραδύτητα (αργές επιστροφές) επιδρά ως ένα σημείο στην ανάπτυξη ρυθμού και ταχυτήτων της ομάδας. Κρίνεται χρήσιμος σε αγώνες ειδικών συνθηκών και όχι ως βασική επιλογή.

 

Τέλος, ο νεοαποκτηθείς Μίσιτς δεν είχε χρόνο συμμετοχής που θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία να σχηματιστεί μια σταθερή άποψη για το πόσο έτοιμος είναι και ως εκ τούτου μένει φυσιολογικά σαν μια τρίτη επιλογή για τον Λουτσέσκου, ο οποίος όμως προφανώς θα έχει εικόνα της ετοιμότητας και των ικανοτήτων του τόσο από τις προπονήσεις όσο και από τις λίγες βέβαια συμμετοχές του με μικρή χρονική διάρκεια σε ορισμένα παιχνίδια.

 

Μένει λοιπόν να δούμε πού θα καθίσει η μπίλια των επιλογών του Ρουμάνου για τον παρτενέρ του Ολιβέιρα, επαναλαμβάνοντας και την διαπίστωση πως ο ΠΑΟΚ πορεύεται με επιτυχία λόγω κεκτημένης ταχύτητας και με ενισχυμένη την αυτοποεπόιθησή του, λύνοντας παράλληλα και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από το πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ του.

 

ΥΓ: Όσοι διάβασαν το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Πρωταθλητή» θα ένιωσαν πως βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του «Δελφινάριου» παρακολουθώντας τον Σεφερλή σε ένα από τα απίστευτα ξεκατινιάσματά του. Τέτοιο γέλιο δε θα μπορούσε να προκαλέσει ούτε ο Λουί ντε Φινές στα μεγαλεία του. Τα φερέφωνα του «δαφνοστεφανωμένου» σε ελεεινό χάλι…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X