ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με καθαρό μυαλό στο «Μαξιμίρ»

Με καθαρό μυαλό στο «Μαξιμίρ»

Στο μυαλό μου έχω το 0-0 ή ακόμα και το 1-1, σε κάθε περίπτωση το Χ ημ., θεωρώ ότι έχει καλές τύχες να περάσει. Προτείνει ο Νίκος Κουλιανός

Φτάσαμε και στα μπαράζ. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ήταν ο μεγάλος στόχος της Εθνικής μας, καθώς το Βέλγιο σε σειρά αγώνων μοιάζει μάλλον απροσπέλαστο εμπόδιο. Τώρα καλούμαστε να δείξουμε για μια ακόμα φορά, χαρακτήρα, πίστη, πάθος και να βγάλουμε ελληνική ψυχή, απέναντι στην Κροατία που δεν είναι το φόβητρο, ούτε μεγαθήριο, αλλά είναι ένα κλικ πιο πάνω από εμάς, όσον αφορά την ποιότητά της. Ωστόσο αυτά τα ματς δεν τα κερδίζει μόνο η ποιότητα.

 

Αυτό έχει δείξει άλλωστε η ιστορία. Αυτά τα ματς θέλουν πάθος, καθαρό μυαλό και συγκέντρωση για 180 λεπτά και η Ελλάδα έχει δείξει κατά το παρελθόν ότι διαθέτει αυτά τα στοιχεία. Το ματς δεν θα είναι εύκολο και πολλά θα κριθούν στον ρυθμό του αγώνα. Η Ελλάδα έχει τον τρόπο της σε τέτοια παιχνίδια. Η έδρα θα παίξει τον ρόλο της ωστόσο θεωρώ ότι οι αποδόσεις αδικούν αρκετά την Εθνική μας.

 

Μια απλή ματιά στα τελευταία αποτελέσματα των Κροατών στην έδρα τους, θα μας πείσουν. Ισοπαλία με τη Φιλανδία και την Τουρκία, οριακές νίκες με 1-0 απέναντι σε Κόσοβο και Ουκρανία και μόνο με την Ισλανδία το κοντέρ έγραψε 2-0.

 

Ομάδες που σίγουρα δεν είναι καλύτερες της Εθνικής μας, η οποία έβγαλε αήττητη όλα τα προκριματικά εκτός έδρας, καθώς δεν έχασε τόσο στο Βέλγιο αλλά και την Βοσνία. Η Ελλάδα που έχει μάθει άλλωστε να παίζει καλά τον κρυφτοπόλεμο, η Ελλάδα που έχει και την εμπειρία αλλά και το ειδικό βάρος για να κάνει ζημιές σε θεωρητικά μεγαλύτερους. Δεν τα γράφω όλα αυτά για να… παραμυθιαστούμε, αλλά γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

Μια… κανονική εμφάνιση Εθνικής Ελλάδος στο Ζάγκρεμπ, με τον Παπασταθόπουλο (τρέχει να προλάβει ο στόπερ της Ντόρτμουντ) στην ενδεκάδα, θεωρώ ότι μπορεί να μας δώσει ένα σκορ , που θα ελπίζουμε βάσιμα για πρόκριση.

 

Στο μυαλό μου έχω το 0-0 ή ακόμα και το 1-1, σε κάθε περίπτωση το Χ ημ., θεωρώ ότι έχει καλές τύχες να περάσει και να μας δώσει χαρτζιλίκια και ψυχολογία, ενόψει ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης».

 

Στο άλλο ζευγάρι, αυτό ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Ελβετία, περιμένουμε να πέσουν επίσης κορμιά. Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι έχουν …ψηλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Έχουν καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών και βγάζουν ψυχή και τσαμπουκά σε κάθε αναμέτρηση. Έχουν ένα αξιοσημείωτο στατιστικό για τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Δέχτηκαν γκολ μόνο από την Γερμανία, σε όλα τα υπόλοιπα, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Αυτό θεωρώ ότι θα επιδιώξουν να κάνουν και με την Ελβετία, που δείχνει ένα κλικ πιο πάνω, αλλά μεγαθήριο δεν την λες. Ρίσκο εδώ με την ισοπαλία…

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πάμε και στην σημερινή μας δυάδα

 

Δυάδα

ΚΡΟΑΤΙΑ Χ ΗΜ. – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ Χ

 

Καλό βόλι…

X