ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με καθαρό μυαλό και ψυχή ατσάλι

Με καθαρό μυαλό και ψυχή ατσάλι

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για το κρίσιμο σταυροδρόμι πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ καθώς και για το κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό

Δε χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε καν και τα λίγα απαραίτητα πριν από τον οποιονδήποτε αγώνα. Όταν βρίσκεσαι στην κορυφή, και έχεις απέναντί σου ένα ασκέρι συνασπισμένο και αποφασισμένο να σε «εξοντώσει» με όποιον τρόπο μπορεί, σου δίνεται η μοναδική ευκαιρία απλά και με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε ένα 90λεπτο να το «αποτελειώσεις».

 

Συγχρόνως όμως και να στείλεις τα μηνύματά σου που θα δώσουν την ευκαιρία και το δικαίωμα στους Πανέλληνες να σχηματίσουν μια πιο καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει γύρω τους. Το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, όπως ήταν επόμενο, ήρθε με τη σειρά του και οι ανοιχτοί λογαριασμοί θα κλείσουν αύριο το βράδυ. Για τους γηπεδούχους όμως τη στιγμή που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και με δεδομένες τις περίεργες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί (έστω και επικοινωνιακά) από τη μαύρη προπαγάνδα τρων φιλοξενουμένων, εκείνο που χρήζει ιδιαίτερες προσοχής είναι αυτό το 90λεπτο να «φιλτραριστεί» και το ενδιαφέρον να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Απαλλαγμένο από οτιδήποτε άλλο το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει μια ήρεμη και ψύχραιμη διαχείριση.

 

Το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός έχει βέβαια τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, ειδικά η αυριανή αναμέτρηση από μόνη της και συνοδευόμενη από προοπτικές που θα μπορούσαν να καθορίσουν πολλά στη συνέχεια, ολοφάνερα παρουσιάζει σαν σημαντικό, λογικό και βασικό προαπαιτούμενο  το να μη μετρηθεί και να μην υπολογιστεί περισσότερο εξω-αγωνιστικά. Είναι ένας αγώνας σημαντικός, έχει όμως το ίδιο βάρος, όπως και όλοι οι υπόλοιποι που θα ακολουθήσουν ή και οι προηγούμενοι από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Τα περιρρέοντα και τα πιθανολογούμενα όπως ενδεχόμενες προκλήσεις να μείνουν στην άκρη. Μονόδρομος το τρίβαθμο, αλλά και η προστασία της Τούμπας. Ως εκ τούτου ομάδα και λαός καλούνται να κερδίσουν το διπλό στοίχημα και να απαντήσουν στη διπλή πρόκληση. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του με καθαρό μυαλό, έξυπνα, ψύχραιμα, αλλά και ψυχωμένα να δώσουν τη δική τους απάντηση. Η οποία ασφαλώς και θα επιβεβαιώνει την ανωτερότητά τους. Παράλληλα και όσες χιλιάδες βρεθούν στην Τούμπα να έχουν ένα πράγμα υπόψη τους: Ότι η προστασία της Τούμπας σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι του πρωταθλήματος έχει την ίδια σχεδόν σημασία και αξία με μια σπουδαία νίκη.

 

ΥΓ: Δεν ξέρω αν δικαιολογημένα ανησυχώ για τον Αρετόπουλο. Εξομολογούμενος συγχρόνως όμως αναρωτιέμαι: Γιατί σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι διάλεξαν έναν διαιτητή που αποδεδειγμένα στα νιάτα του ήταν οργανωμένος συνδεσμίτης του Ολυμπιακού;;; Τον οποίο μάλιστα «εξυπηρέτησε» πάμπολλες φορές στη διαδρομή του; Θα μπορούσαν σίγουρα να τηρηθούν τα προσχήματα. Οι μη ανησυχούντες υποστηρίζουν ότι… άλλαξε στρατόπεδο και ότι δε θα τολμήσει να κάνει ζημιά. Φέρνουν μάλιστα σαν παράδειγμα τον Ευαγγέλου στο παιχνίδι της Λαμίας! Η σύγκριση αφελέστατη. Άλλο Λαμία και άλλο ο παντοκράτορας των παρασκηνίων. Εύχομαι να διαψευστώ. 

X