ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Με "ίσως" & "πιθανότητες" δεν ασκείται πολιτική για το προσφυγικό»

«Με "ίσως" & "πιθανότητες" δεν ασκείται πολιτική για το προσφυγικό»

Όσα δήλωσε σχετικά ο Σταύρος Καλαφάτης

 

Υπεύθυνες απαντήσεις ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το αν θα δημιουργηθεί νέα δομή υποδοχής προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και στην πέριξ αυτής περιοχή, αν πρόκειται να επεκταθούν οι υφιστάμενες και πως θωρακίζονται οι φιλοξενούμενοι σ` αυτές και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, σε συνεργασία με το ΕΣΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

 

«Οι τοπικές αρχές και κοινωνίες, στη Θεσσαλονίκη και αλλού, χρειάζονται υπεύθυνη ενημέρωση και συνεννόηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Οι απαντήσεις της Πολιτείας με “ίσως” και… πιθανότητες, καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία εξακολουθεί να πορεύεται η κυβέρνηση στο προσφυγικό και σίγουρα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για σοβαρή διαχείριση των προβλημάτων που απορρέουν από την αύξηση των προσφυγικών ροών. Δεν πρόκειται για θέμα που θα προκύψει στο απώτερο μέλλον. Το ζούμε σήμερα», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, ενώ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή,

 

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται, πως οι προσφυγικές ροές σημειώνουν καθημερινά αλματώδη αύξηση με πάνω από 1.500 πρόσφυγες να έχουν εισέλθει τις τελευταίες εβδομάδες από τα σύνορα του Έβρου στην ελληνική επικράτεια, ενώ, πολλές δεκάδες προσφύγων κατακλύζουν ακόμη και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δομές φιλοξενίας προσφύγων πέριξ της Θεσσαλονίκης είναι κατάμεστες και φιλοξενούν ήδη 500 με 600 πρόσφυγες έκαστη, χωρίς δυνατότητα απορρόφησης άλλων προσφύγων.

X