ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με αρχηγική παρέμβαση έπεισε τον Ιβάν για τον Βαρέλα

Με αρχηγική παρέμβαση έπεισε τον Ιβάν για τον Βαρέλα

Ο Βιεϊρίνια έδειξε για μία ακόμη φορά πως βάζει τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα

Πλούσιο είναι το «παρασκήνιο» για την παραμονή του Φερνάντο Βαρέλα στον ΠΑΟΚ τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν ήταν μόνο τα τρία παιδιά του ικανότατου κεντρικού αμυντικού, που τον έπεισαν να συμφωνήσει με την πρόταση που του κατέθεσε η ΠΑΕ προ ημερών. Κομβικότατος ήταν ο ρόλος του Αντρέ Βιεϊρίνια.


Οταν ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, είχε ρωτηθεί από την «Μ» για τον Βαρέλα και τότε έσπευσε να δηλώσει πως δεν είχε γνώση του θέματος και κυρίως γιατί είχε αρνηθεί ο συμπαίκτης του, την πρόταση του Σαββίδη.

 

Ο Βιεϊρίνια ενημερώθηκε για το θέμα, συνάντησε τον Βαρέλα στην Τούμπα, έμαθε για τις λεπτομέρειες και αποφάσισε, για μία ακόμη φορά να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο προς το συμφέρον της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με την οικογένεια Σαββίδη, μετέφερε την αναγκαιότητα της παραμονής του ικανότατου στόπερ και από εκεί και πέρα, δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις.

 


Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το μεσημέρι της Δευτέρας, ο μεγαλομέτοχος είχε σύσκεψη διάρκειας δύο ωρών με τους στενούς του συνεργάτες, μέσω skype. Πιο συγκεκριμένα μίλησε με την Μαρία Γκοντσαρόβα, τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τον υπεύθυνο επικοινωνίας Κυριάκο Κυριάκο. Παράλληλα με τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, δόθηκε έμφαση και σε αυτό του Βαρέλα. Ο Σαββίδης ζήτησε μέσω skype από τους συνεργάτες του να κλείσουν άμεσα την υπόθεση, να καλέσουν τον Βαρέλα στα γραφεία της ΠΑΕ και να συμφωνήσουν μαζί του.

 


Μετά την ευρεία διοικητική σύσκεψη, αυτό ακριβώς συνέβη. Ο Βαρέλα ενημερώθηκε για τις προθέσεις του Σαββίδη, συμφώνησε προφορικά για το νέο τριετές συμβόλαιο και αυτό που απομένει να συμβεί είναι να μπουν οι υπογραφές στην νέα σύμβαση.

 


Σημαντικό ρόλο για αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ έπαιξε σαφέστατα ο Βιεϊρίνια, αλλά και τα τρία παιδιά του Βαρέλα. Τα οποία, όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, επηρέασαν πολύ έντονα και συναισθηματικά τον πατέρα τους για να δεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ.

 


Μία ακόμη λεπτομέρεια έχει να κάνει με την έντονη επιθυμία, έτσι όπως εκφράστηκε στον Τομάς Βαρέλα, τον μικρότερο γιό του έμπειρου άσου, από τους νεαρούς συμπαίκτες του στην Κ11 του ΠΑΟΚ, κατά την διάρκεια της παρουσίας τους σε διεθνές τουρνουά (στην Πολωνία).

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (29/5)

X