ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με αυτοσυγκέντρωση και με καθαρό μυαλό

Με αυτοσυγκέντρωση και με καθαρό μυαλό

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες στο «επόμενο βήμα», απόλυτα συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι να «ολοκληρώσουν» την προσπάθειά τους

Οι πρωταθλητές Ελλάδας… με το ηθικό τους στου ουρανό και την ψυχή τους γεμάτη από υπέρχοα συναισθήματα, μετά τη στέψη τους προσγειώνονται ομαλά σε ένα άλλο επίπεδο και σε μια άλλη ατμόσφαιρα από αυτή που έζησαν τη μαγική και ιστορική βραδιά της αποθέωσής τους. Η ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους επιβάλλει να προσαρμοστούν άμεσα στις υποχρεώσεις που ακολουθούν και που αφορούν το δεύτερο μεγάλο στόχο τους.

 

Ο έμπειρος Ρουμάνος κόουτς φρόντισε να τους θυμίζει ακόμη και στη διάρκεια των πανηγυρικών εκδηλώσεων πως υπάρχει ακόμη μια «εκκρεμότητα», που δεν είναι άλλη από το να βρεθούν στον τελικό και να διεκδικήσουν το κύπελλο.

 

Το νταμπλ για τους «αετούς του Βορρά» αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα κίνητρο που μαγνητίζει, αλλά και που θα δώσει νέες διαστάσεις, σχεδόν μυθικές, στη φετινή εντυπωσιακή πορεία τους. Είναι αλήθεια πως αυτή τη στιγμή η ομάδα παίζει στο… κόκκινο. Αρκετοί τραυματισμοί και ιδιαίτερα η απουσία του μεγάλου Βιεϊρίνια προκαλούν ένα σχετικό προβληματισμό. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία πως οι εναπομείναντες και όσοι κληθούν να αντικαταστήσουν τους απόντες θα αποδειχθούν ισάξιοί τους.

 

Ο Ράζβαν έχει καθαρή εικόνα του ρόστερ και διαθέτει το καθαρό μυαλό για να διαχειριστεί την κατάσταση. Στον ελάχιστο χρόνο που μεσολάβησε μετά από το παιχνίδι της Κυριακής για την υποχρεωτική «ανάπαυση των… (πρωταθλητών) πολεμιστών», ασχολήθηκε όπως αναμενόταν αποκλειστικά με το να πετύχει μια ταχύτατη αποσύνδεση των παικτών από την ατμόσφαιρα της αποθέωσης και της προσγείωσης στην αντίστοιχη των άμεσων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους. Όπως η αυριανή, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και η οποία αφορά την εξασφάλιση της πρόκρισης στον τελικό.

 

Η αυτοσυγκέντρωση όλων των εμπλεκομένων ήταν και είναι το πρώτο ζητούμενο. Με το καθαρό μυαλό και την ψυχραιμία να συμπληρώνουν το προαπαιτούμενα για τον αυριανό αγώνα της Τρίπολης, που παρουσιάζει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Αστέρας που σχεδόν έχει διασφαλίσει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία έχει λόγους και κίνητρο για να το «χτυπήσει».

 

Το σκορ της πρώτης αναμέτρησης (2-0) ασφαλώς και είναι ένα σκορ που διευκολύνει τους φιλοξενούμενους, πέρα από το γεγονός ότι ένας σοβαρός και ψυχωμένος ΠΑΟΚ παρά τα προβλήματά του είναι ικανός να το υπερασπιστεί με άνεση. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα πρέπει να υπολογίζονται.

 

* Επιστρέφοντας στην εκπληκτική φιέστα της Κυριακής και συγχαίροντας για ακόμη μια φορά όλους όσοι κόπιασαν για να παρουσιάσουν αυτό το υπερθέαμα, θα μας επιτραπεί μία και μόνο καλοπροαίρετη παρατήρηση, η οποία έχει σχέση με την αναφορά των ονομάτων όλων εκείνων που δεν ήταν κοντά μας και μας έβλεπαν από ψηλά.

 

Μνημονεύτηκαν πρόσωπα για τα οποία ουδεμία αμφισβήτηση και επιφύλαξη υπάρχε. Η λίστα έγινε αποδεκτή απ’ όλους. Ωστόσο υπήρξαν κάποιες απουσίες ηχηρές, πολύ σημαντικές που προκάλεσαν απορίες. Δεν ακούστηκαν τα ονόματα των θεμελιωτών του προσφυγικού θαύματος, όπως τον θεωρούμενο πατριάρχη της ασπρόμαυρης οικογένειας, Γιώργου Χαραλαμπίδη και του σιδηρού προέδρου και θεμελιωτή της Τούμπας Δημήτρη Δημάδη.

 

Για τους κατοπινούς ηγέτες και προέδρους που συνέδεσαν την παρουσία τους με κατακτήσεις τίτλων, δεν έγινε καμία αναφορά πλην μιας και μοναδικής εξαίρεσης. Θα μπορούσε να γίνει λόγος και για τον αείμνηστο γενικό αρχηγό της χρυσής εποχής του΄70, Βασίλη Σεργιαννίδη.

 

Παράλειψη που πιστεύουμε ειλικρινά ότι έγινε χωρίς πρόθεση.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X