ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Με αυτό το κόστος πρέπει άμεσα να χρησιμοποιηθεί η τρισδιάστατη γραμμή

Με αυτό το κόστος πρέπει άμεσα να χρησιμοποιηθεί η τρισδιάστατη γραμμή

Είναι αδιανόητο να έχουμε στην Ελλάδα VAR και να μην έχουμε την δυνατότητα χρησιμοποίησης γραμμής

Αν είναι ακριβής η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία το κόστος για να υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης της τρισδιάστασης γραμμής του οφσάιντ από το VAR είναι 1000 ευρώ το παιχνίδι, θα πρέπει άμεσα να συμφωνηθεί και να ξεκινήσει η προετοιμασία για την λειτουργία της.

 

Όπως έχω ξαναγράψει, είναι αδιανόητο να έχουμε στην Ελλάδα VAR και να μην έχουμε την δυνατότητα χρησιμοποίησης γραμμής. Να μην έχουμε, δηλαδή, την δυνατότητα για την εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος στο κομμάτι που είναι το πιο εύκολο (το οφσάιντ), φτάνει να υπάρχει η γραμμή.

 

Ευτυχώς που, έστω και με καθυστέρηση, το θέμα συζητιέται, πλέον, σοβαρά. Διότι, αν σκεφτούμε πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για να έχουμε το VAR και σ’ αυτά τα χρήματα δεν φρόντισαν οι εμπλεκόμενοι ώστε να προστεθούν και κάποια ακόμη (αναλογικά πάρα πολύ λίγα), προκειμένου να διασφαλίσουν πως η λειτουργία αυτού του εργαλείου θα συμβάλλει για να έχουμε την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία, είναι να τρελαίνεσαι…

 

Επειδή, παρόλα αυτά, πιστεύω ότι θα ανοίξει τώρα μια συζήτηση για το ποιος θα πληρώσει το επιπλέον κόστος, αν θα είναι, δηλαδή, υποχρέωση της Πολιτείας, ή θα πρέπει να το επιβαρυνθεί η ΕΠΟ, άποψή μου είναι ότι την λύση θα πρέπει να την δώσει η Super League.

 

Αυτήν αφορά το θέμα, το δικό της πρωτάθλημα θα γίνει πιο αξιόπιστο, στο δικό της πρωτάθλημα θα μειωθούν οι αφορμές για σκληρές αντιπαραθέσεις λόγω της διαιτησίας, άρα, τα μέλη του συνεταιρισμού θα πρέπει να μοιραστούν την δαπάνη για την τρισδιάσταση γραμμή του οφσάιντ, αυτή που είναι αποδεκτή από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ.

X