ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η μαύρη προπαγάνδα, «θανάσιμη» απειλή

Η μαύρη προπαγάνδα, «θανάσιμη» απειλή

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για την ενορχηστρωμένη μιντιακή επίθεση σε βάρος του ΠΑΟΚ από το σύνολο - σχεδόν- των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου

Όπως έχετε αντιληφθεί, εδώ και αρκετό καιρό ο ΠΑΟΚ έχει μπει στο… μάτι ενός επικοινωνιακού κυκλώνα που απειλεί να τον αποσταθεροποιήσει και να τον αποκόψει από τις προοπτικές της περαιτέρω ισχυροποίησής του. Ως εκ τούτου και της όποιας φιλοδοξίας έχει σήμερα για να κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Είναι ολοφάνερο, ότι η τερατώδης προπαγάνδα στην οποία συμμετέχει έχει σωρεία ΜΜΕ και ένας ολόκληρος «στρατός» μισθοδοτούμενων υποτακτικών δημοσιογράφων, καθοδηγείται από συγκεκριμένους ισχυρούς μεγαλόσχημους αλλά και αδίστακτους επιχειρηματίες και αθλητικούς παράγοντες.

 

 Οι τελευταίοι εκμεταλλευόμενοι την ασυλία που τους παρέχουν αρχές και θεσμικά όργανα και θεωρώντας τους εαυτούς τους υπεράνω εξουσιών και δικαιοσύνης, δεν κρύβονται  και με ιδιαίτερο θράσος συνεχίζουν να προκαλούν απειλώντας και εκβιάζοντας. Το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι αυτός ο θλιβερός και επικίνδυνος «συνεταιρισμός», ο οποίος ανέλαβε εργολαβικά να θάψει τον ΠΑΟΚ και τον μεγαλομέτοχό του, δεν αντιμετωπίζεται όπως θα έπρεπε δυναμικά και αποτελεσματικά, με συνέπεια τα μηνύματά του να περνούν ατελώνιστα στην κοινή γνώμη και να διαμορφώνουν αρνητικές και στρεβλές απόψεις σε βάρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

 

Και το κακό δυστυχώς δε μένει μόνο εδώ. Γιατί έχουμε σε πολλές περιπτώσεις   αυτά τα «μηνύματα» να υιοθετούνται ακόμη και από αθλητικές εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης και του κρατικού ραδιοφώνου! Των οποίων οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους να φιλοξενούν αυτά τα επικοινωνιακά ξεράσματα αμάσητα και χωρίς στοιχειώδη δημοσιογραφική υπευθυνότητα να τα φιλτράρουν. Τη στιγμή μάλιστα που δείχνουν ακριβώς σε τι αποσκοπούν, ποιοι τα διαρρέουν  και ότι αποτελούν τις προεκτάσεις μιας πολύ μεθοδευμένης και άθλιας επικοινωνιακής επιχείρησης.

 

Δείχνουν παντελως αδύναμοι και μάλλον απρόθυμοι να τα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων  αφού διαπιστώνουν ότι οι κομιστές τους και ντελάληδές τους είναι οι γνωστοί γραφικοί μυθοπλάστες και ψευδολόγοι. Σε μερικές των περιπτώσεων και συνειδητοί συκοφάντες. Θα μου πείτε και με ποιον τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και δυναμικά από πλευράς ΠΑΟΚ αυτή η τόσο καλά οργανωμένη  και σκληρή επίθεση την οποία κάποιοι και ανάμεσά τους εμείς θεωρούμε ότι κρύβει μέσα της και μια θανάσιμη απειλή  για τον λαοφιλή σύλλογο;

 

Πιστεύουμε όχι με τον τρόπο που έχει υιοθετήσει η ΠΑΕ. Οι επίσημες λακωνικές και ευγενέστατες ανακοινώσεις δεν είναι κατά την προσωπική μας άποψη η ενδεδειγμένη τακτική. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η αναφορά μας σε μια συνδυασμένη αντιΠΑΟΚτσήδικη μαύρη προπαγάνδα, δεν συμπεριλαμβάνει και κάποια ξέφτια από τους χαβαλετζήδες ντόπιους που με το δικό τους τρόπο (φτηνό, αλλά ακίνδυνο) βγάζουν τα συλλογικά τους απωθημένα. Επικεντρώνεται αυτή η αναφορά μας αποκλειστικά στην κινητικότητα του εντός του λεκανοπεδίου καρτέλ που δρα συντεταγμένα, με συγκεκριμένες ηγεσίες και ιδιαίτερα επιλεγμένο προσωπικό, το οποίο έχουν επιστρατεύσει οι ίδιοι οι μιντιάρχες.

 

Πυροβολώντας κατά βούληση με επιχειρηματικά αλλά και άλλου είδους χαμηλού επιπέδου κίνητρα οι τελευταίοι δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να συνεχίσουν να προκαλούν την κοινή γνώμη, αλλά και να ναρκοθετούν την πορεία του ΠΑΟΚ προς την κορυφή. Κατά την προσωπική μας άποψη αυτή τη στιγμή ο επίσημος ΠΑΟΚ θα πρέπει να θέσει υπόψη του Ιβάν Σαββίδη το θέμα ενημερώνοντάς τον σε βάθος και χαρακτηρίζοντας σαν υψηλής επικινδυνότητας την «περίπτωση» που έχει την υπογραφή της γνωστής ανίερης συμμαχίας. Να τον πείσει ότι η όλη υπόθεση στοχεύει σε έναν τεράστιο ψυχολογικό εκβιασμό που θα έχει σοβαρότατους επηρεασμούς σε βάρος του ΠΑΟΚ.

 

Είναι γνωστό ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σήμερα έχει στη διάθεσή του (είναι ιδιοκτήτης) ενός τηλεοπτικού σταθμού του «EPSILON», πανελλήνιας εμβέλειας και μιας εφημερίδας, του «Εθνους»,- επίσης πανελλαδικής κυκλοφορίας. Ίσως ήρθε η ώρα ιδιαίτερα το «EPSILON» σε πρώτη φάση αλλά συγχρόνως το «Εθνος» και ό,τι διαδικτυακό ιστότοπο ελέγχει ο Ιβάν, να βγουν μπροστά και να αντιμετωπίσουν αυτούς που μέχρι σήμερα νιώθουν ανέγγιχτοι και άτρωτοι επικοινωνιακά.

 

Να τους ξεμπροστιάσουν και να τους ξεγυμνώσουν και να βγάλουν όλα τα άπλυτά τους στη φόρα. Οι συκοφαντίες, οι μυθοπλασίες και οι ψευδολογίες έχουν ένα όριο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κλείσουν τον κύκλο τους κι αυτοί που τις διαρρέουν να νιώσουν το βάρος και την ενοχή της ευθύνης που τους αναλογεί. Να τους δει δηλαδή η κοινή γνώμη όπως ακριβώς είναι και όχι όπως θέλουν να παρουσιάζονται. Αυτή είναι η δική μας άποψη. Ας το επιχειρήσουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ και είμαστε σίγουροι ότι ο Ιβάν θα τους ακούσει και θα ενστερνιστεί τις απόψεις τους και την εισήγησή τους.

 

ΥΓ: Ευχαριστώ για τα καλά του λόγια τον αγαπητό φίλο Κώστα Βασιλειάδη, αναγνώστη της στήλης και φίλο του ΠΑΟΚ, τα οποία έχουν σχέση με το χθεσινό σχόλιο περί του θρύλου και των Κοσκωτάδων. Πιστεύω όμως ότι αυτές οι προσωπικές μου απόψεις απηχούν σε απόλυτο βαθμό και τις αντίστοιχες των φίλων του ΠΑΟΚ. Όσο για τα συγχαρητήρια που ζητούν να μεταφέρω μέσα από τις «Ελεύθερες Σκέψεις» στο νεαρό Γιώργο Σαββίδη για τις διαδικτυακές σκληρές παρεμβάσεις του, το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση.

X