ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Masterpiece – εντός κι εκτός Τούμπας - η εικόνα του ΠΑΟΚ

Masterpiece – εντός κι εκτός Τούμπας - η εικόνα του ΠΑΟΚ

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει την εκπληκτική εμφάνιση τόσο της ομάδας, όσο και του λαού του ΠΑΟΚ

«Κεντούσε» - λέτε - η ομάδα του ΠΑΟΚ χθες, στην Τούμπα. Ναι, δε λέμε το αντίθετο. «Κεντούσε» αλλά… Το «κέντημα» του κόσμου του στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (εμάς μάς…) άρεσε περισσότερο!

 

Το βροντερό παρόν χιλιάδων φίλων του «δικέφαλου» για τη λαοθάλασσα της συγκέντρωσης και το οργισμένο ποτάμι στην πορεία τους κατέστησε σαφές πως ο ΠΑΟΚ είναι στα χαρακώματα. Μάχεται ενωμένος, δυνατός για τα δίκαια του.

 

Βγήκε τόσος κόσμος και με τόσο πάθος στον δρόμο, όσος δεν βγαίνει σε καλέσματα κομμάτων και συνδικάτων. Ο ΠΑΟΚ – βλέπετε – είναι ιδέα. Είναι πίστη. Κι ουδείς, ουδέποτε αλλαξοπίστησε. Αυτή είναι η διαφορά του κόσμου του με τους κόσμους των κομμάτων και των συνδικάτων…

 

Το ειρηνικό μήνυμα του συλλαλητηρίου δεν κτύπησε απλά, πόρτες αθλητικών και πολιτικών συστημάτων. Τις γκρέμισε. Για να φθάσει εκκωφαντικό στ’ αυτιά των γραναζιών αυτών των συστημάτων. Μήνυμα αξιοπρεπές με κάθετη απαίτηση για δικαιοσύνη, εντιμότητα.

 

Ήταν ένα «κέντημα», ένα αριστούργημα η εικόνα του κόσμου του ΠΑΟΚ στην καρδιά της μακεδονικής πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης.  Αριστούργημα ήταν κι η εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ, ένα «κέντημα» κι αυτή στην Τούμπα. Masterpiece η μία, masterpiece κι η άλλη…

 

Έπαιξε καλή, πολύ καλή μπάλα χθες,  ο ΠΑΟΚ. Κι είχε στιγμές απόδοσης υψηλής ποδοσφαιρικής τέχνης μέχρι το 45ο λεπτό, κυρίως. Αυτές οι στιγμές ήταν χάρμα οφθαλμών.

 

Δυστυχώς όμως, δεν τις απόλαυσαν εντός γηπέδου οι φίλοι του «δικέφαλου». Η σπουδή της αθλητικής, «να ‘χαμε να λέγαμε» δικαιοσύνης, για να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ τούς στέρησε αυτή την απόλαυση. Βιάστηκε ο αθλητικός δικαστής, να τούς κλείσει τις πόρτες της Τούμπας; Πιέστηκε, για να το πράξει; Ο Θεός κι η ψυχή του. Σημασία έχει πως μετά από ημιτελή κι ελλιπή ακροαματική διαδικασία, το έπραξε…

 

Πέραν πάντως, των τριών βαθμών και της εικόνας του «κεντήματος» έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι η ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Προπονητές και παίκτες τους απέδειξαν πως τα όργια αδικίας και παρανομίας δεν τους λυγίζουν. Απέδειξαν πως είναι αυτοί πεπεισμένοι για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στα γήπεδα κι ουχί στα γενικά… γραφεία. Κι έτσι πείθουν κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο του τόπου, να τους αναγνωρίσουν τούς Πρωταθλητές στα γήπεδα. Και τούτο είναι τεράστια επιτυχία!

 

Με σολίστ τον Αντελίνο Βιεϊρίνια κι υπό την διεύθυνση του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ απέδωσε κατά διαστήματα εκπληκτικά. Επιτρέψτε μας όμως, να θεωρήσουμε ως MVP του, τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο (αόρατος για τους προπονητές της εθνικής Ελλάδας) «κίπερ» του «δικέφαλου» πιστώθηκε τρεις  αποκρούσεις (στο 29ο , στο 51ο  και στο 86ο)  υψηλής κλάσης. Και για το γκολ του Πανιώνιου ( 3-1) στο 77ο λεπτό … Προδόθηκε από την εκτίμηση του. Η μπάλα βρήκε δοκάρι και μετά δίχτυα.

 

Να εξηγηθούμε βέβαια, για να μην παρεξηγηθούμε. Όταν λέμε, πως ο ΠΑΟΚ «κεντούσε» μέχρι το 45ο λεπτό κυρίως, δεν εννοούμε πως μετά…ξήλωσε το «κέντημα». Το 2-0 του Α΄ ημιχρόνου θα μπορούσε άνετα να αυξηθεί. Τούτο μάλιστα, αν και ο Πανιώνιος δεν ήταν απλά, κομπάρσος στο Β΄ ημίχρονο. Κι έχασε ευκαιρίες.

 

Επίσης το 3-0 του «πρίγκιπα Αλέξανδρου» Πρίγιοβιτς στο 66ο λεπτό όχι μόνον δεν υστερούσε του 1-0 και του 2-0 αλλά – ίσως – υπερτερούσε. Η μπάλα πριν της τελικής εκτέλεσης για το γκολ άλλαξε κάπου 13 φορές πόδια! Χάθηκε η μπάλα για τον Πανιώνιο από την πρώτη επαφή της με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Οι φιλοξενούμενοι την βρήκαν μετά την τελευταία στα δίχτυα τους…

 

Αυτά για χθες. Για σήμερα; Ο αγώνας εντός κι εκτός γηπέδων για τον ΠΑΟΚ κι ως ομάδα κι ως κόσμος συνεχίζεται. Η προσπάθεια εντείνεται. Στόχος η δικαίωση!

 

ΥΓ: Νομίζουν οι δικοί μας πως στο Σκοπιανό όπως τούς δουλεύουν οι ξένοι, μάς δουλεύουν κι αυτοί «ψιλό γαζί». Κούνια που τούς κούναγε! Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν πωλείται ούτε για το χρυσάφι όλου του κόσμου…

X