ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μας ψεκάζουν δεν γλιτώνουμε!

Μας ψεκάζουν δεν γλιτώνουμε!

Μετατρέπεται σε αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε τυφλούς οπαδούς αλλά και σε πολιτικούς.

Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα μπροστά! Θα υποκύψουμε στην … υποψία ότι μας ψεκάζουν! Κι αν στους πολλούς αυτό φαίνεται φαιδρό ή ανάξιο λόγου, υπάρχει μια πολύ σοβαρή μειοψηφία που όντως πιστεύει ότι μας ψεκάζουν!

 

Οταν πέφτουμε τόσο χαμηλά, τότε η σημαία που τοποθέτησε ο δήμος Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο στο πλαίσιο των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δικαιολογημένα αποκτά ξεχωριστή σημασία.

 

Μετατρέπεται σε αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε τυφλούς οπαδούς αλλά και σε πολιτικούς. Παράδειγμα τρανταχτό ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος από τη μία και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς από την άλλη.

 

Ο πρώτος δήλωσε δημόσια ότι κακώς ο δήμος τοποθέτησε την σημαία του ΠΑΟΚ, γιατί το δημαρχείο ανήκει σε όλους και θα έπρεπε να υπάρχει νωρίτερα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Ο δεύτερος ξεπέρασε τον εαυτό του. Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε δημόσια μέσα από την εκπομπή στο ραδιόφωνο ότι σε ανάλογες επιτυχίες θα πρέπει να σηκώνεται μόνο η σημαία του ΠΑΟΚ και καμιάς άλλης ομάδας!!

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης γύρισε την πλάτη του σε όλους! Σύμφωνα με τον ίδιο αν κατακτήσει το Πρωτάθλημα για παράδειγμα ο Αρης ή ο Ηρακλής δεν θα πρέπει να υψωθεί η δική τους σημαία!

 

Βέβαια κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αυτό που ζητείται επειγόντως είναι λίγος αθλητικός πολιτισμός και λίγη ευγένεια. Μαζί σεβασμός στον διπλανό, στον γείτονα, τον συμπολίτη, τον αντίπαλο. Αυτό που θα συνέβαινε ακόμα και στα βάθη της Αφρικής, στην Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης φαντάζει εξωπραγματικό κι αδύνατο. Κι όχι επειδή το λένε οι φανατικοί της εξέδρας αλλά δύο επώνυμοι βουλευτές, στο ευρωκοινοβούλιο και στην βουλή των Ελλήνων.

 

Μετά από αυτό το συμπέρασμα είναι ένα: δεν υπάρχει ελπίδα! Εκτός κι αν σταθούμε στην στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που αν και δηλωμένος οπαδός του Αρη έδωσε εντολή να τοποθετηθεί στο δημαρχείο η σημαία του ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν είναι αργά…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X