ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Μας χρησιμοποιούν για επικοινωνιακούς σκοπούς»

«Μας χρησιμοποιούν για επικοινωνιακούς σκοπούς»

Ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Τσαιρίδης Θεόδωρος μίλησε στο metropolis 95,5 για τα γεγονότα που συνέβησαν στην Τούμπα

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τσαιρίδης Θεόδωρος για την στάση στο θέμα του Ιβάν Σαββίδη και τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Για την ανακοίνωση της Αστυνομίας και το αν μπορούσε να συλληφθεί ο Ιβάν Σαββίδης:

 

«Όπως προβλέπεται από την νομοθεσία ,η Αστυνομία αν κρίνει πως η σύλληψη ενός ατόμου μπορεί να επιφέρει την αντίδραση του πλήθους το αναβάλλει για το επόμενο χρονικό διάστημα που θα το επιτρέπουν οι συνθήκες. Ο κύριος Σαββίδης δεν πρόκειται για κάποιον άσημο, ούτε για κάποιον άνθρωπο που δεν θα αναγνωριστεί μετά το συμβάν. Αντιλαμβάνεστε πως εκείνη την ώρα με εκείνες τις συνθήκες θα ήταν αδιανόητο κάτι τέτοιο. Με τέτοιο πλήθος κόσμου, με την ένταση που υπήρχε και χωρίς ο κόσμος να γνωρίζει το τι συμβαίνει θα έπερναν άσχημη τροπή τα γεγονότα. Αν η αστυνομία περνούσε χειροπέδες μπροστά σε 30.000 κόσμο στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν μετά; Θα είχαμε τα γεγονότα του 2016 που συνέβησαν  στο ματς με τον Ολυμπιακό. Εντός και εκτός του γηπέδου επεισόδια, συλλαλητήρια και εντάσεις. Εμείς εκφράζουμε την άποψή μας όπως και οι υπόλοιποι εξέφρασαν την δική τους και κατακρίνουν την στάση μας.»

 

Για την στάση η οποία τηρήθηκε εκείνο το βράδυ:

 

«Πάντα κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Αν επιχειρούσαμε σύλληψη σας είπα τι θα γινόταν. Αποδείχτηκε όμως ότι κρατήσαμε την πιο σωστή στάση γιατί, το γήπεδο εκκενώθηκε χωρίς το παραμικρό έκτροπο από τους 30.000  φίλους της ομάδας. Για το αδίκημα στο οποίο υπέπεσε ο κ.Σαββίδης θα δικαστεί και θα αποφανθεί η δικαιοσύνη αν είναι αθώος ή ένοχος. Πρώτη φορά στα χρονικά μετά τα όσα έγιναν, ο κόσμος αποχώρησε τόσο ήσυχα και δεν έγινε το παραμικρό.»

 

 

Για την στάση του κόσμου:

 

«Αν η αστυνομία έδινε την εντολή να συλληφθεί ο κ.Σαββίδης και γινόταν ο κακός χαμός; Όλοι γνωρίζουμε τι επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα και που καταλήγουν παρόμοιες καταστάσεις. Οι ίδιοι που κατακρίνουν την στάση της Αστυνομίας πάλι θα κατέκριναν την στάση της.»

 

Αν νιώθουν πως χρησιμοποιείται η Αστυνομία για επικοινωνιακούς σκοπούς:

 

«Κατά καιρούς έχουμε χρησιμοποιηθεί σε πολλά επικοινωνιακά παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα. Αυτή την στιγμή ναι πιστεύω μας χρησιμοποιούν όπως και τον συνάδελφό μας, ο οποίος όπως σωστά τονίσατε έχει σταλεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να φυλάει τον Ιβάν Σαββίδη. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος πολλές φορές προσπαθεί να τον συγκρατήσει όπως θα δείτε στα βίντεο και να τον απομακρύνει από το γήπεδο. Επειδή όμως είναι και φρουρά του συγκεκριμένου προσώπου θα πρέπει να τον προστατεύσει κιόλας σε όλη αυτή την αναταραχή.»

 

Για τον αστυνομικό που φυλάει τον Ιβάν Σαββίδη και για το αν εξαφανίστηκε:

 

 «Επειδή κάποιοι θεωρούν ότι προσπαθούμε να καλύψουμε τα μέλη μας και άλλα παρόμοια. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε υπεράνω νόμων. Ο εισαγγελέας διέταξε ότι φέρει ευθύνη, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και θα κριθεί αν είναι σωστές ή όχι. Θα πρέπει να αντιληφθούν κάποιοι την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Θεσσαλονίκη. Πορείες και συλλαλητήρια για όλα όσα είχαν συμβεί με τον Ολυμπιακό. Και δεν μιλάω ούτε σαν οπαδός ούτε σαν φίλαθλος καμίας ομάδας. Η Αστυνομία θα πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά της όπως την έκανε και προχθές. Όσοι δεν  μπορούν να το καταλάβουν ας επισκεφθούν την Θεσσαλονίκη των τελευταίων ημερών για να εμπεδώσουν τι κλίμα επικρατεί στην πόλη. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Δεν είναι σωστό ακόμα και στους κύκλους της Αστυνομίας να υπάρχει ο διαχωρισμός και να κατηγορούνται οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης ότι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.»

 

 

Για την παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα:

 

«Το εξωτερικό δίνει το παράδειγμα. Στρουθοκαμηλίζουμε αν λέμε πως η αστυνομία δεν κάνει σωστά την δουλειά της ή είναι αυτή που φέρει ευθύνη για τα πάντα. Όλα όσα έχουν συμβεί στα ελληνικά γήπεδα υπάρχει μόνιμα αντίδραση κατά της αστυνομίας. Δεν είναι λογική η διακοπή του πρωταθλήματος, λες και αν δεν γίνουν αγώνες θα αλλάξει κάτι. Ούτε γίνεται να στοχοποιείται  το ποδόσφαιρο γιατί τα ίδια συμβαίνουν και στο μπάσκετ, ακόμα και στους παίδες και τις κορασίδες . Όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά και όλοι οι φορείς θα πρέπει να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Ο νόμος Ορφανού όσο σκληρός και αν ήταν είχε αποφέρει λύσεις. Θυμάστε να ξαναέγιναν επεισόδια; Θα πρέπει να ψηφιστούν πολύ αυστηροί νόμοι όπως στο εξωτερικό. Ανάβεις τσιγάρο στο γήπεδο και σε πετάνε έξω οι σεκιούριτι.

X