ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Ο Μανώλης είναι μαλωμένος με την ήττα»

«Ο Μανώλης είναι μαλωμένος με την ήττα»

Ο Παναγιώτης Κόρμπος μίλησε στη «Μ» για τη σχέση του με τον Σιώπη και το πως το «πίτμπουλ» αντιμετώπισε την κόντρα τους

Η φιλία τους δεν αναπτύχθηκε ούτε στον στρατό, ούτε μέσω συνάντησης σε κάποια αθλητική ή κοινωνική εκδήλωση. Προέκυψε από το… πουθενά και τελείως συμπτωματικά.

 

Πριν περίπου τέσσερα χρόνια και πριν από παιχνίδι του Πανιωνίου, ο Παναγιώτης Κόρμπος και ο Μανώλης Σιώπης «συγκατοίκησαν» σε δωμάτιο ξενοδοχείου και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

 

Ούτε ο ίδιος ο αρχηγός του Πανιωνίου έχει την εξήγηση. «Απλώς κολλήσαμε και όσο περνά ο καιρός οι δεσμοί μας γίνονται ισχυρότεροι», λέει στη «Μ», με αφορμή τη μεταξύ τους κόντρα, το περασμένο Σάββατο στη Ν. Σμύρνη.

 

Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία, που οι δυο τους τέθηκαν αντίπαλοι. Ο Κόρμπος περίμενε τον Σιώπη, όπως και ο κόσμος του Πανιωνίου, ο οποίος τον υποδέχθηκε σε τελείως… ευρωπαϊκά πρότυπα, δηλαδή με αγκαλιές και χειροκροτήματα.

 

Ρωτήσαμε τον Κόρμπο, ποια ήταν η αίσθηση που αποκόμισαν αμφότεροι, μετά το παιχνίδι, και ποια η πρώτη φράση που του είπε ο παίκτης του Αρη…

 

«Μην νομίζετε ότι όσα είπαμε αφορούσαν το ποδόσφαιρο. Μιλήσαμε για πολλά, εκτός από μπάλα. Με ρώτησε πώς είναι η οικογένειά μου, όπως έκανα κι εγώ. Η σχέση μας μπορεί να δημιουργήθηκε λόγω του ποδοσφαίρου, αλλά μας ενώνουν πολλά περισσότερα».

 

Και οι φωτογράφοι, όμως, είχαν… οπλίσει, θέλοντας να απαθανατίσουν κάποια από τις μονομαχίες τους, όπως και έγινε. Ο Κόρμπος ήξερε, βέβαια, την ύπαρξη του στιγμιότυπου, που βλέπετε, και σχολίασε:

«Ναι, είδα την φωτογραφία. Φυσιολογικό να δίνουμε… μάχες για την κατοχή της μπάλας. Και οι δύο είμαστε δυναμικοί ποδοσφαιριστές, όταν μπαίνουμε στο γήπεδο».

 

Ο Σιώπης ήταν από τους πιο απογοητευμένους παίκτες του Αρη. Η ομάδα του ηττήθηκε και ο «κάπτεν» των Νεοσμυρνιωτών έδωσε την εξήγησή του.

 

«Ο Μανώλης δεν θέλει να χάνει πουθενά και ποτέ. Ούτε σε προπόνηση, ούτε σε επίσημο αγώνα. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του και οι αντιδράσεις του προσαρμόζονται στο αποτέλεσμα. Οπου κι αν παίζει, έτσι λειτουργεί. Βέβαια, και ως Ελληνας είναι λογικό να νιώθει περισσότερα συγκριτικά με τον ξένο. Αυτός είναι ο Μανώλης. Μαλωμένος με την ήττα».

 

«Ο γιος μου έχει… έρωτα με τον Σιώπη»

 

Τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του Αρη έχουν δώσει δύο καταπληκτικά στιγμιότυπα. Το πρώτο στα Γιάννενα με τον εναγκαλισμό Πετράκη και Ερέρα και το δεύτερο η αγκαλιά του Σιώπη στον γιο του Κόρμπου.

 

«Ο μικρός έχει έρωτα με τον Μανώλη. Μιλάμε για αδυναμία. Όταν τον είδε, έτρεξε πάνω του», λέει χαμογελαστός ο συνδετικός κρίκος του «πιτ μπουλ» με τον πιτσιρικά.

 

Οσον αφορά το αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, ο Κόρμπος ξέρει ότι η νίκη επί του Αρη έχει σημασία και δεν είναι μικρή υπόθεση.

 

«Ξέραμε τη δυναμική του αντιπάλου. Εφαρμόσαμε έξυπνη τακτική, πετύχαμε το γκολ και κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα με κάποιες δόσεις τύχης. Ο Αρης έχει αξιόλογο σύνολο και είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους του».

X