Σε μπολ βάζουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Περιμένουμε 10 λεπτά να φουσκώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε κοσκινισμένα και τα δύο αλεύρια, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για οχτώ λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» σε ζεστό μέρος, σκεπάζοντας τη με μια μεμβράνη για μια ώρα, - ίσως και παραπάνω-, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο και ζυμώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα τη ζύμη. Τη κόβουμε σε μπαλάκια 100 γραμμαρίων. Πλάθουμε με τα χέρια μας χοντρά κορδόνια και τη στριφογυρίζουμε, εάν θέλουμε να την κάνουμε σαν μονή πλεξούδα. Αν θέλουμε το πλάθουμε, ενώνοντας απλά τις άκρες. Έτοιμο το κουλούρι μας!
Πρέπει όλα τα κουλούρια να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και να ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Ρίχνουμε το ζαχαρόνερο σε συσκευή σπρέι και ραντίζουμε καλά το κουλούρι. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και από τις δύο πλευρές.
Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλούρια σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ιστοσελίδα: www.agromacedonia.gr
email: info@agromacedonia.gr
facebook: https://www.facebook.com/AgrifoodMacedonia/