ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Μακεδονική κουζίνα: Τζιγεροσαρμάδες Σερρών

Μακεδονική κουζίνα: Τζιγεροσαρμάδες Σερρών

Παραδοσιακό φαγητό με προϊόντα που συναντάς παντού στη Βόρεια Ελλάδα. Απολαύστε τους.

Στην ενότητα της Αγροδιατροφής, οι συνταγές της μακεδονικής κουζίνας αποτελούν ευκαιρία για τους λάτρεις τηγς μαγειρικής να μάθουν τις γεύσεις του τόπου τους.

 

Υλικά συνταγής

 

1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια

 

2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια

 

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

 

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

 

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

 

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

1 φλιτζ. δυόσμο ψιλοκομμένο

 

4 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ

 

1 φλιτζανάκι νερό

 

4 κ.σ. κουκουνάρι

 

1 αυγό

 

Για επάλειψη λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

 

ρίγανη

 

αλάτι

 

πιπέρι

 

 

Για τη σάλτσα

 

2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος

 

4 αυγά αλάτι

 

πιπέρι

 

Διαδικασία συνταγής

 

1. Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε χλιαρό νερό τις σκέπες για να μαλακώσουν και να ανοίξουν.

 

2. Σε τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδάκι και προσθέτουμε τη συκωταριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κουκουνάρι, το ρύζι και τα μπαχαρικά.

 

3. Στραγγίζουμε τις σκέπες και τις κόβουμε σε μαντηλάκια. Βάζουμε τη γέμιση σε σχήμα κεφτέ και τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια. Αλείφουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C .

 

4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και όταν πάρουν λίγο χρώμα οι τζιγεροσαρμάδες στον φούρνο τους περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

αυγό

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Ιστοσελίδα: www.agromacedonia.gr

email: info@agromacedonia.gr

facebook: https://www.facebook.com/AgrifoodMacedonia/

X